Tajne holivudskog glamura

by | mart 19, 2009

 

Kako se od obične glumice postaje miljenica paparaca? Senzacionalnim stajlingom, naravno! Ako želite da izgledate glamurozno poput dama sa crvenog tepiha, poslušajte savete najboljih. Evo šta kažu Richard Young ( više od 35 godina fotografisanja poznatih širom sveta kvalifikovalo ga je da daje stručno mišljenje o holivudskim facama) i Jonathan Long (radi kao konsultant za „Schwarzkopf“ i, zahvaljujući petnaestogodišnjem iskustvu, tačno zna kako se postiže sofisticirani izgled).

 

 

 

DRU BARIMOR
Richard Young: „Ova slika savršeno je uhvatila izraz lica u trenutku kad se diva pojavljuje na crvenom tepihu. Oko nje je sigurno bila gomila obožavalaca, ali, usred svega toga, Drew deluje neverovatno smireno.“
Jonathan Long: „Ne može se poreći da su ovi talasasti uvojci u savršenom skladu sa njenom dugom, večernjom haljinom. Da biste postigli ovakav volumen, dok sušite kosu, oblikujte je velikom ravnom četkom. Zatim, pomoću figaroa napravite kovrdže različite veličine. Kad se kosa ohladi, protresite kovrdže i poprskajte ih sprejom za učvršćivanje.“

KEJT MOS
Richard Young: „Način na koji je Kate prikazana u medijima, navodi nas da je okarakterišemo kao prkosnu i hladnu osobu. Meðutim, gola crna podloga otkriva nam nežnost u govoru njenog tela“.
Jonathan Long: „Da biste imali lokne poput poznatih, suvu kosu uvijajte figaroom srednje veličine. Pramenove različite veličine spiralno navijte na figaro. Na kraju nanesite sprej za sjaj ‘Gliss Shine Tonic’.“
KLJUČNI PROIZVOD: „Remington Protect and Shine Figaro“

 

ŠARLIZ TERON
Richard Young: „Charlize uvek ima besprekorno držanje, ali i frizuru. Blag izraz lica otkriva pristupačnu osobu, što ona i jeste. Njen “zalutali“ pogled deluje romantično, a opušteno, ali istovremeno snažno, držanje odišu ‘tihim’ samopouzdanjem“.
Jonathan Long: „Da biste dobili lokne poput Charlizinih, prvo napravite razdeljak pomoću četke i osušite kosu. Uz pomoć toplih viklera, uvijte prednju stranu, a zatim i zadnju prema unutra. Na kraju, kosu poprskajte lakom, pa uklonite viklere.
KLJUČNI PROIZVOD: „Gliss Volumising“ sprej za kosu

 

SKARLET JOHANSON
Richard Young: „Dopada mi se ova opuštena poza koju je Scarlett zauzela ispred objektiva. Plave oči, savršene, crvene usne razvučene u veseli osmeh, položaj tela kao kod devojčice koja se poklanja publici na školskoj priredbi – sve to izgleda vrlo privlačno. Takoðe mi se dopada i živost boja.“
Jonathan Long: „Za ovaj izgled potrebni su vam zagrejani vikleri, kako biste na potiljku postigli odgovarajuću visinu. Dok se vikleri hlade, poprskajte kosu sprejom za učvršćivanje. Uklonite viklere, zatim širokom četkom raščešljajte prednji deo kose prema nazad i neobavezno je pričvrstite iza ušiju“.


VIKTORIJA BEKAM
Richard Young: „Victoria je kraljica crvenog tepiha – tačno zna da postigne najbolji efekat zauzimanjem odgovarajuće poze. Poznata je po dobrom smislu za humor, a time odiše i ova fotografija.
Jonathan Long: „Osušite 75 odsto kose, tako što ćete je prebaciti preko glave i oblikovati širokom četkom za volumen. Pomoću okrugle keramičke četke, napravite talasaste pramenove. Kako završite sa svakim pojedinačnim pramenom, učvrstite ga ukosnicom i na njega nanesite sprej za učvršćivanje. Ostavite kosu tako što je duže moguće, zatim izvadite ukosnice i protresite pramenove. Nanesite sprej za sjaj kose“.
KLJUČNI PROIZVOD: Gliss Shinetonic

 

Sienna-Miller

SIJENA MILER
Richard Young: „Ovde vidimo Siennu transformisanu u sofisticiranu starletu, što se znatno razlikuje od njenog prepoznatljivog boho stila. Mala crna haljina, jarkocrveni ruž i duge dijamantske naušnice ukazuju na stvaranje nove modne ikone.“
Jonathan Long: „Da biste postigli isti efekat kao i Sienna, sušite kosu pomoću ravne četke, a zatim preðite preko krajeva peglom za kosu sa tankim grejnim pločama. Napravite jasan razdeljak i jednu stranu kose prebacite na rame, a drugu zakačite iza uha.

KLJUČNI PROIZVOD: „Gliss Liquid Silk Gloss“ šampon i regenerator

 

Tagovi: