Tašne – neobične, skupe, zavodljive

by | avgust 9, 2009

Do nekih torbi može se doći samo preko duge liste čekanja: holivudske dive i top modeli imaju prednost u borbi za „It“ tašnu sezone. Kako svetske zvezde kombinuju ove prestižne modne detalje komentariše kreatorka brenda „Da Lena“ Sandra Janković.

 

Lepota i Zdravlje - tasne- Agenis Dejn

Članak se nastavlja posle reklama

Lepota i Zdravlje - tasne- Karla Bruni

Agines Dejn
Ovaj pop-punk look na prvi pogled se prepoznaje kao urbana kultura osamdesetih! Međutim, gospođica Dejn postigla je savršen sklad, a evo zašto: ovaj model tašne – „Grafiti LV“ kreirao je Stiven Sprauz godine koji je zaslužan za spoj mode i pop arta, čime je obezbedio značajno mesto u istoriji savremenog dizajna. Zapravo, torbu u fluorescentnim bojama kreirao je Mark Džejkobs, LV dizajner i Sprauzov dugogodišnji prijatelj, u okviru retrospektive Sprauzovog rada.


Članak se nastavlja posle reklama

Karla Bruni
Prva dama Francuske zaista je uvek elegantna! Ovo je otmena kombinacija boja, forme i teksture. Nežna nijansa sive, mantil blagih linija i strog oblik tašne u jarkoj boji savršeno su usklađeni. Karlin izgled odiše prefinjenošću i pravi je primer pravila „manje je više!“.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Lepota i Zdravlje - tasne- Misa Barton

Lepota i Zdravlje - tasne - Meri Kejt Olsen

Članak se nastavlja posle reklama

Lepota i Zdravlje - tasne - Sara Dzesika Parker

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Miša Barton
„Chanel“ pismo-tašna u kontrastnim bojama, visoke potpetice sa kristalima, bluza sa čipkom, kožne pantalone… To su provokativni i jaki komadi koji nose različite poruke. Možda je Miša Barton upravo to i želela….


Članak se nastavlja posle reklama

Meri-Kejt Olsen
Na prvi pogled, ova kombinacije deluje pomalo
nespretno, ali ipak mislim da se Meri-Kejt veoma potrudila oko detalja
koji su vizuelno uklopivi a u suštini vrlo daleko. Modne detalje treba
spontano povezivati, i sve će doći na svoje mesto.


Sara Džesika Parker
Ovo je dama koja je „apsolutno svoja“: ima jasno izražen stil i hrabra je u modnom izražavanju. Da li je to Sara ili Keri Bredšo? Sličnosti postoje ali ne kada je reč o ovom autfitu. Oduševljava me eklektičnim stilom koji je neposredan i vrlo šik. Ipak, neophodna je apsolutna harmonija boja, teksture i forme. Stoga, ova tašna ne bi bila moj prvi izbor.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: