Velike trake za kosu su ponovo u modi, a evo kako ćemo ih nositi ovog leta

by | 20 juna, 2022
Velike trake za kosu

Velike trake za kosu su se na velika vrata vratile u modni svet, a kako ćemo ih sve nositi, otkrivamo vam u nastavku.

Trenutni živimo u eri povratka brojnih modnih i bjuti trendova- dd plitkih farmerica, preko plastičnog prstenja i pastelnih senki za oči inspirisanih devedesetim, pa sve do veliki traka za kosu.

Ovaj trend prvo smo primetili na modnim revijama velikih dizajnera, a onda su i brojne poznate dame počele da nose ovakve asesoare za kosu. Ali, kao i sa bilo kojim drugim trendom, i ovaj je doživeo moderni tvist.

Velike trake za kosu

Pre nego što vam prenesemo najnovije trendove, stilisti savetuju da, kada su ovakve trake u pitanju, razmak između čela i trake bude makar centimetar ili dva, odnosno da toliko kose bude vidljivo od čela do trake.

Ono što je posebno za ove trake, a što ih čini tako popularnim, jeste njihova svestranost. Mogu se nositi na dugu puštenu kosu, preko šiški, a idealno pristaju i na kraće frizure poput boba. Svilene trake daju dozu sofisticiranosti pa se savetuje da se kombinuju uz nisku punđu. U nastavku vam donosimo naše favorite, koji vam mogu poslužiti kao inspiracija za predstojeću letnju sezonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Déborah et Johann (@atelier_jode)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CODELLO (@mycodello)

lepotaizdravlje.rsMiriam Cerezo Garcia/iStock/Getty Images Plus via Getty Images