Za „bad hair day“: Šnale sa cirkonima

by | decembar 7, 2020

Sve ono što nismo podnosile kao male sada se vraća kao bumerang i udara nas pravo u glavu – osim scrunchie gumica u trendu su trake, mašne, rajfovi i ogromne šnale sa cirkonima. (Pročitaj: Poslovna elegancija ili street style – kako odabrati suknju za svaku priliku)

Obožavane osamdesetih i devedesetih godina, šnale za kosu ponovo su u vrhu trendova kad su aksesoari u pitanju. I dalje se nose rajfovi, moderni su i turbani, trake i marame, mašne su obavezne, ali šnale zauzimaju vodeće mesto. Mogu da se nađu u bilo kom obliku, ali što su krupnije, to bolje. Neka budu sa cirkonima, biserima, perlama, sjajne ili miks svega toga. Među trendseterkama su popularne one sa logom, a imaju ih gotovo sve modne kuće, u čemu prednjače Gucci, Versace, Chanel. Tu su i komadi sa porukama, koji su uglavnom zanimljivi mlađim devojkama, piše Gloria.

Šnale sa cirkonima

Šnale neće spasti stvar samo onda kad imate bad hair day, one još lepše stoje kad je kosa čista, duga i raspuštena. Suptilno je pokupite sa strane ili je uvežite u punđu, rep, pletenicu i ne opterećujte se biranjem nakita – aksesoari za kosu nekad luksuznije izgledaju nego bilo koje minđuše. Oni mogu da učine zanimljivom svaku odevnu kombinaciju i da se nose i kad ste u elegantnom i kad ste u kežual izdanju. Veštije devojke kombinuju i po nekoliko šnala u različitim oblicima, bojama i veličinama, ali ako to ne umete, za početak stavite samo jednu ili poređajte u nizu nekoliko istih ukosnica, sa cirkonima recimo.

Na instagramu, gde su zauzele počasno mesto, možete videti kako šnale svakodnevno kombinuju poznate ličnosti i devojke koje prate trendove. Ako ste u potrazi za inspiracijom, pogledajte kako su ih uz svoje modele uklopile kuće Simone Rocha, Anna Sui, Dolce & Gabbana, Ashish, Paco Rabanne, Versace i Christian Siriano, koja ih je obogatila i lančićima. I zato, ako želite da skratite šiške ili se ofarbate u neku drugu boju, probajte prvo da nosite ukrase za kosu – i oni će vrlo efektno, poput promene frizure, usmeriti pažnju na vaše lice i dati pečat celokupnom izgledu. (Pročitaj: Omiljena boja trendseterki)

lepotaizdravlje.rsundefined undefined/Iryna-Mishyna/Getty via Guliver