2 razloga zašto NIKAKO ne bi trebalo depilirati intimnu zonu

by | avgust 17, 2016

Čupanje dlaka, depilacija, brijanje intimne zone postalo je pod obavezno kod većine žene. Međutim, pitanje koje se postavlja jeste – da li je i u kolikoj meri to dobro po njihovo zdravlje?

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Intimna zona je najnežije područje na telu svake žene i sa njime se mora pažljivo postupati. Nikada nemojte odlaziti u salone koji vam ne izgledaju čisto ili u one koji rade sa sumnjivim voskom.

Iako izgleda lepše i nežnije kada se izdepilira ili obrije, područje intimne zone nije toliko zahvalno za ovakve zahvate. Pevačica Megan Martin otkrila je šta se njoj dogodilo nakon mnogo godina odrstanjivanja dlaka na ovaj način.

Još u ranim dvadesetim odlazila je na depilacije i uvek je bila zadovoljna rezultatima, sve do jednog dana dok u području intimne zone nije primetila nekakve kvrge, zbog kojih se odmah uplašila i otišla ginekologu.

Srećom, kako je pevačica objasnila za Refinery 29, nije bila u pitanju nikakva bolet, već veoma opaka reakcija na depilaciju.

Pročitajte i… Ne možete da zakopčate pantalone zbog stomaka? Zahvalite se roditeljima

Iz tog razloga, navela joj je dva bitna razloga zašto odmah treba prestati sa depiliranjem ove zone. Zbog čega da izbegavate ovaj način uklanjanja dlaka, proverite na sledećoj strani…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

– Čupanje dlačica iz tela nije prirodno

Pogotovo ne na veoma osetljivom području tela poput intimne zone. Može da izazove podlive, krvarenje i bolno urastanje dlačica.

– Depilacija voskom ima veliku higijensku manu

U nekim salonima nakon depilacije ne menjaju špatulice kojima nanose vosak, nego ih koriste i za druge žene. Na njima se nalaze ostaci dlačica i krvi, koja takođe predstavlja opasnost po zdravlje.

Pročitajte i… Otkrila je trik kako da momentalno dobijete veće grudi. I 17 miliona žena joj je zahvalno

Dermatolozi upozoravaju kako depiliranjem i brijanjem otvaramo pore i izlažemo se raznim infekcijama. Međutim, ženama je očigledno najvažnije da izgledaju lepo. Najvažnije je imati na umu da dlačice imaju svoju svrhu i da im je mesto upravo tamo gde se nalaze.

One stvaraju zaštitnu barijeru između intimne zone i različitih bakterija, mikroba i alergena.

Zato, dame, sledeći put obavezno razmislite da li ćete se upuštati u pustolovinu zvanu – depiliranje intimne zone!

Tagovi: