Beauty sleep: Tajne koje morate da znate

by | januar 14, 2015

Koliko god čudno zvučalo, san je neophodan za vašu lepotu. Ne postoji nijedna hidratantna krema ili piling koji će vašoj koži dati sjaj kao dobar, kvalitetan san.

I ma koliko svi mi imali dobre namere, većini žena obično ne koristi maksimum tog beauty sna. Sve je važno – od poze u kojoj spavate do posteljine koju koristite.

Članak se nastavlja posle reklama

Zašto je važan beauty sleep?

Kvalitetan san znači i kvalitetnu kožu. Manjak sna dovodi do upalnih procesa u vašem telu, te smanjuje nivo kolagena i hijaluronske kiseline, koji su zaslužni zaslužni su za hidrataciju, prirodni sjaj i elastičnost kože.

S druge strane, ako spavate dovoljno, poboljšavate kvalitet kože i smanjujete rizik od alergija a vaša koža je manje osetljiva na štetne spoljne uticaje.

Članak se nastavlja posle reklama

Spavanje na leđima

Stručnjaci savetuju da uvek spavamo na leđima ili na boku. Zašto? Spavanje na stomaku može da uzrokuje gubitak kolagena na koži lica, što smanjuje elastičnost i dovodi do gužvanja kože.

Članak se nastavlja posle reklama

U kom položaju spavate?

Ako ležete i ustajete svakog dana u relativno isto vreme, imaćete bolju cirkulaciju. Namestite se tako da su vam vrat i kičma u pravilnom položaju, kako bi kiseonik mogao da dođe do glave, odnosno lica.

Članak se nastavlja posle reklama

Pre spavanja

Izbegavajte kofein, alkohol i cigarete. Ovi stimulansi negativno utiču na kvalitet sna, odnosno drže vas budnima.

Članak se nastavlja posle reklama

Biološki sat

Uskladite biološki sat u skladu sa okruženjem i vašim obavezama. U ranim jutarnjim satima uhvatite malo dnevne svetlosti – to je odličan način da resetujete organizam i pripremite se za noć.

Maska za oči

Članak se nastavlja posle reklama

Materijal koji je u kontaktu sa vašom kožom dok spavate i te kako je važan za lepotu. Spavanje sa maskom za oči na licu (koja mora da bude od svile ili satena) je odličan antiejdž tretman. Ne samo da će vam pomoći da se rešite otoka i crnih kolutova oko očiju, već će nežno zamračiti vašu spavaću sobu i omogućiti vam neophodan odmor.

Tagovi: