9 stvari koje vam niko neće reći o depilaciji voskom

by | jun 27, 2024
depilacija voskom

Ako želite da vaša depilacija voskom bude bezbolna, efikasna i da rezultati traju dugo – na pravom ste mestu. Ovi saveti dermatologa za depilaciju voskom će vam u tome pomoći

Bez obzira na to da li se spremate za svoju prvu depilaciju voskom ili ste već iskusni u korišćenju voska za depilaciju, sigurni smo da imate neka pitanja. Kako da rezultati duže traju? Kako da procedura bude bezbolnija? Zato smo zatražili savete dermatologa koji će vam pomoći da vaša redovna letnja depilacija bude što prijatnije iskustvo.

Saveti dermatologa za depilaciju voskom: O ovome vodite račun koristite vosak za depilaciju

Da bi vosak za depilaciju bio efikasniji, da biste postigli čuveni efekat razređivanja dlačica, sledite sledeća uputstva dermatologa:

Dužina je ključna

Ako želite efikasnu depilaciju voskom, koja pritom nije bolna, onda je dužina malja ključna, tvrdi Noemi Grupenmager, dermatolog. 1 Ovo je posebno važno ako do sada niste koristili vosak za depilaciju ili nemate baš puno iskustva sa ovim tipom depilacije. Za maksimalne rezultate, morate sačekati da dlačice budu duge najmanje 3 do 4 milimetara pre nego što odete na novu depilaciju. U zavisnosti od toga koliko vam brzo rastu malje, to znači da ćete na depilaciju ići jednom u tri do pet nedelja.

Znajte koje sastojke treba izbegavati

Najveća greška koju možete napraviti sa voskom za depilaciju jeste da ne vodite računa o ostalim proizvodima koje koristite. Recimo: kada depilirate nausnice voskom, nipošto ne smete koristiti proizvode sa retinolom. Dakle, agresivni sastojci, ma kako da su moćni i važan deo vaše rutine ne smeju se koristiti onih dana kada planirate da koristite i vosak za depilaciju.

Nikad se ne brijte između dve depilacije voskom

Ovu grešku prave čak i iskusne žene. Kada dlačice već postanu vidljive, a daleko vam je zakazani termin za depilaciju, deluje kao lako rešenje uhvatiti se brijača. Ovo poništava sve dobre efekte voska za depilaciju. Umesto da se vremenom dlačice tanje, postaju mekše i rastu sporije, vi ćete obrnuti ovaj proces. Svaki put kada se obrijete, vi podstičete rast dlake i zadebljavanje kože.

Depilacija voskom zahteva hidriranje i povremeni piling kože

Način na koji se brinete o svojoj koži pre i posle depilacije ima ogroman uticaj na rezultate. Grupenmager kaže da su piling i hidratacija neophodni. Zašto? Održavanje vlažnosti vaše kože obezbediće da ona bude zdrava i smanjuje šanse da se dlačice lome tokom depilacije. Piling je jednako važan jer njime uklanjate mrtvu  kožu i sprečavate urastanje dlačica.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Karika Group (@karikagroup)

Nije svaki vosak za depilaciju isti

Pre nego što depilaciju voskom zakažete prvi put ili na novom mestu, važno je da odredite šta je najbolje za vašu kožu i vaše potrebe. Nije svaki vosak za depilaciju isti: postoji čak nekoliko vrsta.
Hladni vosak je odličan izbor ako je vaša koža osetljiva na više temperature. Ako su dlačice izuzetno jake ili ako ste početnik, hladan vosak je pravo rešenje. Pogodan je za veće površine kao što su listovi, butine i leđa.
Topli vosak je najbolji kada je u rukama profesionalaca – nežni su, kremasti i ostavljaju za sobom glatku kožu, ali njihova upotreba zahteva malo veštine u topljenju, nanošenju i povlačenju.
Film vosak je najbolji vosak za depilaciju. Sa sigurnošću se može reći da je to najmanje bolna i za najosetljiviju kožu depilacija, kojom se skidaju dlačice čak i sa sluzokože.

Ne propuštajte termine za depilaciju voskom

Redovna depilacija osigurava najbolje rezultate. Najpre, važno je da održavate svoj raspored rutinske depilacije tokom cele godine. Čak i ako se u zimskim mesecima manje brinete o dlačicama na nogama, nemojte praviti pauze. Napravite li ih, izgubićete sav napredak. Drugo, zakazujte termine za depilaciju voskom tako da se poklope sa važnim događajima koji zahtevaju od vas besprekoran izgled. Pazite, vaša koža izgleda idealno tek tri dana nakon depilacije voskom, pa uskladite kalendar.

Ne zaboravite SPF

Vaša koža može biti izuzetno osetljiva nakon depilacije voskom, pa je još važnije da nanesete kremu za sunčanje (nešto što bi trebalo da praktikujete bez obzira da li se depilirate ili ne). „Korišćenje zaštite od sunca se uvek preporučuje tokom cele godine, a posebno je važno tokom prva 24 sata nakon depilacije kako bi se izbeglo crvenilo i iritacija“, kaže Grupenmager. Samo zato što je sunce slabije, ne znači da treba da preskačete ovaj ritual.

Depilacija voskom je najbolja kada je prepustite profesionalcima

Kada steknete iskustvo, lako ćete početi da same rukujete voskom za depilaciju. Do tada – prepustite to profesionalcima. Tako ćete izbeći crvenilo, iritacije i dobiti vrlo korisne savete koje će vam pomoći da uskoro postanete same svoj majstor.

Izbegavajte kafu i alkohol kada vam je zakazana depilacija voskom

Kafa i alkohol su stimulansi i stoga mogu izazvati osetljivost kože. Ukoliko se to dogodi, vaša depilacija može postati za nijansu bolnije iskustvo, a to ne želite. Zato, bolje ostavite ispijanje kafa ili vina sa prijateljicama za neki drugi dan.

L&Z preporuka: Najbolji vosak za depilaciju na domaćem tržištu

BioAzulen topli vosak za depilaciju

Kremasti vosak atraktivne tirkizne boje.Obogaćen je u visokom procentu eteričnim uljem kamilice. Ovo lekovito i cenjeno eterično ulje sprečava upalne procese i crvenilo, stimuliše stvaranje kolagena, savršeno neguje kožu. Zbog toga je vosak Bio Azulen namenjen za depilaciju izuzetno osetljivih koža i najosetljivijih delova tela. Depilira sve vrste dlačica. Elastičan je i ne kida se pri povlačenju trake.
Posle depilacije Bio Azulenom koža je potpuno smirena i meka.

Karbon film vosak za depilaciju osetljivih delova tela

Kremaste je strukture i lako se nanosi jer sadrži i lanolin. Ima izrazito nisku radnu temperaturu tako da je vrlo prijatan za kožu posebno u intimnim oblastima. Osećaj bola i nelagodnosti pri uklanjanju trake voska je znatno redukovan.

Kalafonijum kao najvažniji sastojak sakuplja se u skladu sa očuvanjem prirode i potiče iz najkvalitetnijih svetskih izvora.

Roll & Go pink hladan vosak za depilaciju

BIO roze hladan vosak je koktel od tri elementa:
– Organski kalafonijum
– Prirodno mineralno ulje
– Titanium dioksid 

Kremaste je konzistencije.
Skida sve vrste dlačica i namenjen je osetljivijim kožama.

Tahiti film vosak za depilaciju intimnih delova tela

Film vosak za depilaciju rezeda boje sa sedefastim odsjajem. Namenjen je za depilaciju osetljivih delova kože i sluzokože.
Odlično depilira sve intimne delove, prepone, bikini, brazilku, donja leđa, muške grudi i leđa, bradu, nausnice i zulufe. Odlično skida sve vrste dlačica i jake i slabe i kovrdžave, bez ponavljanja. Pri tome je vrlo je nežan i za najosetljiviju kožu. Traka može više puta da se nanese na isto mesto bez iritacije. U svom sastavu ima biljku Monoi, poreklom sa polinezijskog ostrva Tahiti. Ova biljka je poznata je u lečenju opekotina kože. Kod depilacije Tahiti voskom pomaže instant regeneraciji kože.

Zlatan hladan vosak za depilaciju

BIO hladan vosak boje meda, ređe konzistencije.
Sadrži:
– Bio kalafonijum
– Čist pčelinji vosak
– Bio rezin dobijen iz soje

Ne sadrži nijedan veštački miris ili boju.
Zbog svoje lagane teksture i dobrog prianjanja na kožu omogućava nanošenje u vrlo tankim slojevima.
Skida sve vrste dlačica od najtanjih do najjačih i kovrdžavih.

  1. https://www.linkedin.com/in/noemi-grupenmager-33763828[]
PeopleImages/GettyImages, promo