Učite od najboljih: Kako napraviti dobar selfi?

by | 17 septembra, 2020
kako napraviti dobar selfi

Divite se ljudima koji prave savršene selfi fotografije i čije su društvene mreže i telefoni puni istih? I vi želite da ovekovečite kako ste uradil makeup koji vam je danas baš išao od ruke ili zabeležite momente sa drugaricama na kafi? Da, nije baš lako koliko izgleda. Malo pomeranje glave, loš ugao ili svetlo dovoljni su da – savršeno – pretvore u – bože, na šta ličim? Zato, ako još uvek niste uvežbali ovu, ako nas pitate, posebnu veštinu, danas vam priskačemo u pomoć i dajemo odgovor na pitanje – Kako napraviti dobar selfi?

Savete smo potražili i kod najmlađe sestre klana Kardašijan – Kajli Džener koja je, složićete se, selfi guru.

U nastavku pročitajte nekoliko njenih saveta i pogledajte video sa kreativnim predlozima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Kako napraviti dobar selfi?

Pazite na osvetljenje

Ako vam se ne dopada skoro nijedna vaša selfi fotografija, verovatno je problem u osvetljenju. Kao i kod bilo koje druge fotografije, ključ je u prirodnom svetlu. Zato, kada birate mesto, stanite pored prozora i napravite selfi umesto da to radite u nekom zamračenom kutku.

Mirror selfie

Kajli obožava da pravi selfi uz pomoć ogledala. Kako i sama kaže, ukoliko prolazite pored ogledala, a dopada vam se ono što imate obučeno tog dana, obavezno se fotografišite!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on


Uvežbajte omiljenu pozu

Kada je Kajli Džener u pitanju ruka na licu i nagnuta glava u stranu jedna je od najčešćih poza koje vidimo da pravi. Međutim, kako ovde govorimo o profesionalcu, istina je i da ih Kajli ima više.

Pronađite ono što vama najviše odgovara i za šta mislite da vam najbolje pristaje. Nek to postane vaš zaštitni znak.

Hajlajter je obavezan

Dovoljno je da bacite jedan pogleda na neku od fotografija poznatih dama i videćete besprekorno nanet hajlajter na jagodicama. Ovaj omiljeni svetlucavi proizvod ne morate da ograničite samo na ovaj deo lica, već ga možete naneti i na ostale hajlajt-tačke – nos, bradu, vrh usana i sredinu čela. Videćete kako će licu dati svežinu. Bitno je samo da ne preterate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Budite spontani

Čak i ako pronađete omiljenu pozu, ne znači da ne treba s vremena na vreme da budete spontani. Uradite nešto drugo, na šta vaši pratioci na Instagramu nisu navikli. Zašto se ne biste i glupirali ponekad? Tako će svi znati da imate samopouzdanja.

Pogledajte nekoliko ideja kako da napravite dobar i zanimljiv selfi:

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images