Kolagen krema: Kako je uvrstiti u dnevnu rutinu nege?

by | decembar 29, 2022
kolagen krema

Kolagen krema je u poslednje vreme jedan od najpopularnijih preparata za negu kože. Ali da li zaista znate kako da je ispravno koristite?

Svaka devojka sanja da nikada ne ostari. A savremene tehnologije su skoro uspele da ovaj san i ostvare. Razni puderi, kreme, losioni i vitamini bukvalno preplavljuju apoteke i kozmetičke salone. Ali postoji jedan alat koji sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim- čuveni kolagen. U pitanju je osnovna supstanca u ljudskom telu, a pravilno korišćenje kolagena u velikoj meri može usporiti starenje kože.

Ali kako ga treba koristiti, kada i koji su njegovi benefiti, za mnoge je i dalje misterija. Ili je bila misterija… Dosad. 

Kolagen krema i dnevna rutina nege

Uzimanje kolagenskih preparata može ne samo da održi  kožu mladom, već i da istovremeno poboljša zdravlje. Nedostatak ove supstance u ljudskoj koži i tkivima može dovesti do ozbiljnih bolesti. Ako nema dovoljno kolagena, hrskavica i površine unutar zglobova počeće da se stanjuju, da se suše i da zadaju bolove. A uz to, pogoršaće se i izgled i stanje zuba, noktiju, pa čak i kose.

Glavne funkcije koje kolagen ima su:

  • Omogućava tkivima da procesuiraju nepotreban mehanički stres;
  • Pomaže regeneraciju ćelija i utiče na formiranje njihove membrane;
  • Zbog kolagena, tkiva postaju elastična i mekša. Ovo uključuje i tkiva kože;
  • Sprečava formiranje tumora;
  • Formira unutrašnje organe, te održava oblik tela.

Naravno, odgovor na pitanje da li treba da uzimamo kolagen biće pozitivan. Čak je i neophodno! Na kraju krajeva, ovo će značajno povećati „vek trajanja“ tela. Glavna stvar je da ne preterujete. Mnogo kolagena je takođe loša opcija.

Kolagen krema i pravila korišćenja

Svaki preparat sa kolagenom uvek ima uputstvo. U zavisnosti od vrste i karakteristika određene marke, potrebno je da uzimate određenu količinu proizvoda. Međutim, ovaj proces ima puno trikova koji mogu značajno povećati efikasnost. Dakle, evo kako pravilno uzimati kolagen i istovremeno dobiti maksimalnu korist:

  • Vitamin C i kolagen su najbolji prijatelji. Dopuštaju jedni drugima da postanu bolji. Dovoljna doza vitamina C je 60 mg dnevno;
  • Takođe je vredno uzimati hijaluronsku kiselinu sa ekstraktom zelenog čaja – ova kombinacija dobro dopunjuje dejstvo kolagena.

 

L&Z preporučuje:

Luksuzni britanski brend No1, ELEMIS je globalno poznat po tome što koristi snagu prirodnih sastojaka i naučnih inovacija sa fokusom na negu kože, telo i zdravlje korisnika.

Svaka revolucionarna formula je isprobana kako bi se osigurali vrhunski rezultati. ELEMIS proizvodi su dostupni širom sveta u 42 zemlje.

 

 
 
Kolagen krema- kada početi s korišćenjem?

Procenjeno je da proizvodnja kolagena počinje da se smanjuje u dvadesetim godinama i nastavlja da se smanjuje za oko 1% svake godine. Kada navršimo 40 godina, proizvodnja kolagena je znatno umanjena. Ovaj pad kolagena ima uticaj na našu kožu, kosu, nokte, kosti, zglobove i zdravlje creva.

Zbog toga bi trebalo da počnemo da uzimamo kolagen rano da bismo podržali status kolagena našeg tela – pre nego što naši nivoi padnu prenisko.Ako počnemo da uzimamo kolagen rano – u 20-im godinama – možemo pomoći u održavanju nivoa kolagena čak i ako naše telo počne da ga prirodno proizvodi manje.

Kolagen krema- kako se pravilno nanosi?

Kolagen krema je namenjena samo za spoljnu upotrebu, tako da je držite podalje od očiju i usta, kao i od posekotina i rana. Ako ste trudni ili dojite, konsultujte svog zdravstvenog radnika pre upotrebe ovog proizvoda. Vaše telo prirodno stvara kolagen. Međutim, kako starite, proizvodnja kolagena u telu se usporava, a koža počinje da gubi elastičnost i mladolik i svež izgled. Ovo na posletku uzrokuje stvaranje bora.

Na sreću, imate način da se borite protiv ovoga. Korišćenjem kolagen kreme jednom dnevno, ujutro ili uveče, možete dopuniti kolagen koji vaše telo proizvodi i vratiti mladalačku, glatku kožu.

Najbolji način za upotrebu kolagen kreme, korak po korak:

  1. Prvo morate dobro oprati i očistiti lice.

  2. Nakon što ste uklonili nečistoće i šminku, uzmite malu količinu kolagen kreme i ravnomerno je rasporedite po koži. Nemojte brisati kremu i pustite da se upije u kožu.

  3. Ponovite jednom dnevno, a mladalački izgled vaše kože trebalo da bude vidljiv u roku od dve nedelje.

Predstavljamo vam Elemis Pro Collagen kolekciju

Proizvodi za negu, bez silikona, sa anti-aging efektom, poboljšavaju osećaj čvrstoće i elastičnosti kože dok istovremeno smanjuju vidljive znake napetosti i umora. Izlaganje plavoj svetlosti oslobađa slobodne radikale što dovodi do vidljivo ubrzanih znakova starenja – preuranjenih linija i bora, neujednačenog tena i gubitka elastičnosti. Klinički je dokazano da pro-collagen proizvodi štite od efekata plave svetlosti i vidljivih znakova starenja koje svakodnevni stresni način života dodatno ubrzava. Smanjuju pojavu finih linija i bora i poboljšavaju čvrstinu i elastičnost kože.

 

 

Lepota i zdravljeViorel Kurnosov/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Promo