Kako se osloboditi efekta naboranog lica nakon spavanja

5 životnih hakova od kozmetičara - Isprobajte sami!

by | jul 4, 2022
Kako se osloboditi efekta naboranog lica nakon spavanja

Verovatno ste se i vi mnogo puta zapitali gledajući neki film „Pa, kako taj glavni lik uspeva da izgleda tako sjajno i odmorno nakon cele noći spavanja? Naravno, znamo da ceo tim šminkera radi na imidžu glumca, ali snovi o savršenom izgledu ujutru se ipak useljavaju u naš mozak i mi želimo biti tako lepi i odmorni kao i junaci sa ekrana.  Zato smo se odlučili da saznamo da li je moguće probuditi se lepo, bez otisaka jastuka i bez nabora na licu.

San je veoma važan za naše telo. Tokom sna, biološki procesi se obnavljaju, ćelije se obnavljaju, a otkucaji srca se stabilizuju. Međutim, ne budimo se uvek savršeni.

Uglavnom mislimo da je sve do toga kakav nam je krevet, dušek, jastuk i koliko se noću vrtimo u snu ali ova tema je ipak malo kompleksnija od toga.

Članak se nastavlja posle reklama

Činjenica je da u zdravom telu noću postoji stagnacija tečnosti u međućelijskom prostoru.
To može biti uzrok nepravilnog režima pijenja, viška soli u hrani koja je konzumirana dan ranije, promene u načinu ishrane ili dijete, konzumiranja alkohola, stresnih situacija, bolesti bubrega i srca.

Veoma je važan i položaj glave jer otok na licu će se pojaviti kada je glava niska, jastuk je previše mekan ili previše tvrd. Zbog toga je telo u neprijatnom položaju, što izaziva pojavu bora u vidu nabora na jednoj ili drugoj polovini lica.

Da biste sprečili takve uslove, potrebno je poštovati nekoliko pravila:

  • Spavati najmanje 7 sati dnevno u dobro provetrenom prostoru;
  • Ne jedite kasnije od 4 sata pre spavanja;
  • Oslobodite se loše navike da pijete puno tečnosti noću;
  • Spavajte na ortopedskom dušeku i jastuku, odabranom pojedinačno za vas.

Ali ako ste se ipak probudili ujutru i ne volite svoj odraz u ogledalu, to se lako može popraviti za 30 minuta.

1. Da biste poboljšali mikrocirkulaciju u koži, operite hladnom vodom.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Pre nanošenja proizvoda za svakodnevnu negu kože, obrišite lice smrznutom kockom leda 2-3 minuta brzim pokretima.

3. Nakon toga ispod očiju treba zalepiti flastere koji mogu da osveže izgled i neutrališu podočnjake.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Po pravilu, nabori se formiraju na dehidriranoj koži nakon spavanja. Serum na bazi hijaluronske kiseline će pomoći u njihovom ispravljanju.

5. Korišćenje domaćeg mezoskutera sa tankim iglama je savršena jutarnja masaža, koja takođe stimuliše proizvodnju kolagena, koji će izgladiti fine bore.

Članak se nastavlja posle reklama

6. U ordinaciji kozmetologa pomoći će vakuum masaža, koja obnavlja i obnavlja strukturu kože. Tok injekcija limfne drenaže na bazi peptida, koji ublažavaju otoke i jačaju kožu oko očnih kapaka, sastoji se od 4-6 procedura jednom nedeljno.

Ipak ono što od kozmetologa i raznih specijalista nećete čuti a što ćemo vam mi reći jeste da nikada ne treba zaboraviti da je najlepše spavanje kada zaspite i probudite se sa osobom koju volite a bore ako se i pojave neka budu one od smejanja.

Članak se nastavlja posle reklama
LZ redakcijatwinsterphoto/iStock via Getty Images

Tagovi: