Koje estetske operacije se rade pre vaše 35 godine a koje nakon toga?

Koliko je mlad premlad? Koliko godina je prestaro? Sve zavisi od vrste operacije.

by | 14 avgusta, 2022
Koje estetske operacije se rade pre vaše 35 godine a koje nakon toga.

Koliko je mlad premlad? Koliko godina je prestaro? Koje estetske operacije se rade pre 35 godine a koje posle? Sve zavisi od vrste operacije.

Na primer, estetska hirurgija je retka među tinejdžerima, koji čine samo četiri procenta svih estetskih operacija koje se izvode svake godine. Mnoge procedure plastične hirurgije najbolje se izvode kada telo dostigne svoju punu veličinu odrasle osobe.Ipak, rinoplastika (poznata i kao operacija nosa) je popularan izbor među starijim tinejdžerima, čineći oko 50 posto svih kozmetičkih hirurških procedura među mlađim devojkama. Među muškim tinejdžerima, smanjenje muških grudi je česta procedura.

Iako je rinoplastika popularna i među pacijentima u 20-im godinama, najpopularnija procedura u ovoj starosnoj grupi je povećanje grudi. Dok su fiziološki implantati jedina opcija za pacijente sa povećanjem grudi u kasnim tinejdžerskim godinama, i fiziološki rastvor i silikon mogu da koriste pacijenti stariji od 21 godine.

Tretmani botoksa postali su popularan izbor za tridesetogodišnjakea što se tiče hirurških zahvata, liposukcija i povećanje grudi su takođe popularni izbori. Pored toga, žene koje su završile sa rađanjem često prolaze kroz proceduru „mamice makeover“. Ovaj prilagođeni set procedura je dizajniran da vrati telo u oblik pre trudnoće, često uključujući liposukciju, zatezanje stomaka i operaciju dojki.

Iako znaci starenja mogu početi već u vašim 30-im godinama, oni su svakako uočljivi u 40-im i ranim 50-im. Da bi zadržali mladalački izgled, pacijenti ove starosne grupe često se odlučuju za blefaroplastiku (operaciju očnih kapaka) ili MACS lift, zatezanje lica bez reza iza uha. Nakon 55 godina, zatezanje lica, botoks i dermalni fileri ostaju najpopularnije procedure.

Koje estetske operacije se rade pre vaše 35 godine a koje nakon toga.

3.GettyImages-1139925115

Vodič za uzrast za specifične kozmetičke operacije po delovima tela:

1. Čelo – Botok procedura – ​​optimalna starost 35+

Oči – Podizanje očiju – optimalna dob 40.

Operacija kese za oči – optimalna dob 19+.
Što ranije odu, to bolje, jer podizanje opuštenih kapaka ili uklanjanje kesa čini značajnu razliku u vašem izgledu.

Nos – Rinoplastika – optimalna starost 20+.
Ovo treba uraditi tek kada kosti lica prestanu da rastu, ali i pre 50. godine kada vam koža postane opuštenija.

Lice – Facelift – optimalna dob 45.
U vašim 40-im, vaša koža je i dalje elastična. Dakle, ako se uradi dovoljno rano – umesto u 50-im ili 60-im godinama, nećete izgledati kao da ste operisani.

Usne – Poboljšanje usana – optimalna dob 37.
Usne počinju da se stanju od kasnih 20-ih, ali efekat nije primetan do sredine do kasnih 30ih.

Grudi – implantati za grudi – optimalna dob 25.
Podizanje grudi – optimalna dob 45. Implantati traju oko 15 godina ili manje, ako postoje komplikacije kao što je otvrdnjavanje. Devojčice mlađe od 18 godina ne bi trebalo da imaju implantate jer je važno sačekati dok grudi  prestanu da se razvijaju.

Stomak – Zatezanje stomaka – optimalna starost 35+.
Ne bi trebalo da imate trbuščić dok ne dobijete poslednje dete. To je velika operacija i morate biti u dobroj formi, tako da se ne preporučuje nikome starijim od 60 godina.

Ruke/staračke pege – Nežni laserski tretman – optimalna starost 50+.
Ova tehnologija smanjuje staračke pege za 50 procenata u jednom tretmanu, a do 80 procenata u nekoliko sesija.

Kukovi i butine – liposukcija – optimalna starost je 30-35 godina.
Pre 30, dijeta i vežbanje su najbolja opcija. Ispod 35 godina, elastičnost kože je bolja, što daje bolje rezultate jer se koža vraća na novi, vitkiji oblik.

Koža – Lasersko obnavljanje kože – optimalna 50 godina.
Foto podmlađivanje – optimalna 35 godina. Lasersko obnavljanje kože je agresivna procedura koju ne vredi raditi dok ne budete u ranim 50-im godinama. Foto podmlađivanje pomaže u poboljšanju oštećenja od sunca, teksture kože i crvenih vena. Zajedno sa botoksom, to može značiti da vam nikada neće trebati zatezanje lica.

Koje estetske operacije se rade pre vaše 35 godine a koje nakon toga.

3.GettyImages-994810896

Koje procedure su popularne za koje uzraste?

Od 19 do 34 godine

U ovom trenutku telo dostiže punu zrelost, a takođe počinje da pokazuje prve znake starenja. Ovo se ogleda u vrstama poboljšanja koje su ovde izabrane. Na primer, povećanje grudi radi ispravljanja asimetrije ili povećanja zapremine je najpopularnije u ovoj grupi. Mirodermoabrazija za uklanjanje ožiljaka od akni i ranih vraninih stopala je takođe uobičajen izbor.

Koje estetske operacije se rade pre 35 godine a koje posle do 50 godine

Među najvećom grupom kupaca popularan je izbor tzv. Ovaj paket kombinuje liposukciju, zatezanje stomaka i operaciju grudi kako bi se podmladilo telo nakon stresa nošenja deteta. Takođe više vole da se podvrgnu injekcijama botoksa i terapiji obnavljanja kože za lečenje bora i pega od sunca.

Od 51 do 64 godine

U ovom uzrastu, mnogi klijenti su zainteresovani za toniranje prethodnih operacija. Još više bira da se urade nove procedure. Ovde su posebno popularni faceliftovi, koji poboljšavaju oblik donje vilice i ublažavaju duboke linije lica. Tu je i manje drastično podizanje obrva, koje poboljšava nabore na čelu i minimizira mrštene linije.

Od 65 pa naviše

Plastična hirurgija ubrzano postaje popularnija za ovu starosnu grupu, pošto su procedure za zrele Amerikance porasle za skoro 80% od 2001. do 2011. Najpopularniji region za ove klijente je vrat: podizanje vrata može pomoći da se uklone linije i višak kože i masti ispod brade. Ova procedura se često kombinuje sa liposukcijom za zatezanje mišića.

Ponekad naša tela stare brže od naših umova. Ako se nađete u ovoj situaciji, bez obzira na starost vašeg tela, možete biti sigurni da postoji kozmetički postupak koji će vam pomoći da vratite ravnotežu.

Pitamo vas: Koje estetske operacije se rade pre 35 godine a koje posle?
Bilo bi nam dragoceno da ostavite svoj glas podelite sa nama vaše iskustvo ili date komentar na ovu veoma važnu i aktuelnu temu.

Da li biste preporučili drugom estetske operacije?

Loading ... Loading ...
Roberto David (main photo), Ridofranz, peakSTOCK, TanyaLovus/ GettyImagesPlus