Kozmetičke procedure koje će biti hit u 2023.

by | 30 decembra, 2022
kozmetičke procedure 2023

Savremena kozmetologija se više ne može zamisliti bez kozmetičkih procedura, a svake godine pojavljuju se novi, sve efikasniji trendovi. Koje kozmetičke procedure nam stižu u 2023?

Kozmetičke procedure 2023 : Ultrazvučni SMAS lifting

Nehirurški postupak podmlađivanja bazira se na uticaju ultrazvuka na ligamente i mišiće. Tehnika stimuliše obnavljanje ćelija kože, proizvodnju kolagena, smanjuje količinu potkožne masti, zbog čega oblik lica postaje jasniji.

Indikacije za SMAS-lifting mogu biti prve promene vezane za starenje, otok, ptoza tkiva, podbradak. Sesije se preporučuju pacijentima nakon trideset godina. Efekat SMAS liftinga traje 1-3 godine.

Lista kontraindikacija za proceduru je mala. To uključuje patologije kože, akne, lezije na licu, bolesti srca i krvnih sudova, onkologiju, trudnoću. Proceduru ne treba raditi kod pacijenata sa deficitarnim stanjima, jer je za proizvodnju kolagena potreban građevinski materijal (pogledajte i: Tajna večne mladosti: hirurška i nehirurška podizanja).

Kozmetičke procedure 2023 : Radiotalasni lifting + mikroigle ( Morpheus8 )

Inovativna tehnologija se sastoji u uvođenju elektroda u slojeve kože kako bi se tkiva na dubini dermisa zagrejala do 60 stepeni. Pod uticajem visokih temperatura, proteinska vlakna se smanjuju, što daje izražen lifting efekat. Postupak stimuliše sintezu kolagena, poboljšava metabolizam u ćelijama.

Rezultat ovakvog liftinga traje oko 8 meseci.

Microneedle tehnologija je indikovana za pacijente starije od 30 godina sa starosnim promenama kože, prolapsom tkiva, viškom masnih naslaga, post-aknama. Osobe sa mentalnim oboljenjima, onkologijom, upalom kože, kao i žene u trudnoći, treba da izbegavaju proceduru.

Kozmetičke procedure 2023: Intimno podmlađivanje

Tehnika je usmerena na rešavanje širokog spektra problema, kao što su urinarna inkontinencija usled stresa, suvoća vagine, mlitavost kože, slabost vaginalnih mišića, smanjen libido. Termički se deluje na tkiva da bi se stimulisala proizvodnja kolagena, a posledica je sužavanje vagine, povećanje njene elastičnosti, poboljšanje kvaliteta sluzokože.

Efekat podmlađivanja u intimnoj zoni traje do 2 godine.

Intimno podmlađivanje je relevantno za žene nakon porođaja i premenopauze. Među apsolutnim kontraindikacijama su onkologija, trudnoća, akutne zarazne bolesti u predelu karlice.

Kozmetičke procedure 2023: Vitaminske kapaljke

Injekcije antioksidanata imaju za cilj uklanjanje nedostataka, stimulaciju proizvodnje kolagena, normalizaciju redoks procesa. Tehnika omogućava ne samo poboljšanje opšteg stanja tela, već i uklanjanje nadutosti, smanjenje telesne masti. Prvi efekat je primetan nakon nekoliko dana. Da biste ga produžili, morate voditi pravilan način života i pratiti individualizovanu ishranu.

Vitaminske kapaljke su indicirane za ljude sa promenama u vezi sastarenjem, sa iscrpljenošću, sa opštom slabošću, u postoperativnom periodu. Pre procedure, obavezno se sprovodi dijagnoza, što omogućava lekaru da odabere lek i identifikuje kontraindikacije.

Kozmetičke procedure 2023 : Tretmani sa polimlečnom kiselinom

To je snažan stimulator kolagena koji vam omogućava da održite turgor kože. Injekcije polimlečne kiseline izglađuju bore, zatežu tkiva i pružaju izražen efekat podizanja. Prirodni materijal, nakon obavljanja svojih funkcija, razlaže se na vodu i ugljen-dioksid, koji se izlučuju iz tela, stoga je apsolutno bezbedan.

Postupak je indiciran za žene sa opuštenom kožom, ptozom, strijama i celulitom. Ona nema proširene kontraindikacije, ali kompetentni kozmetolog mora uzeti u obzir individualne karakteristike pacijenta.

 

nikodash/gettyimagesplus