Monodoziranje je novi skincare trend

Zaboravite na bočice i tubice losiona i seruma za negu i hidrataciju kože – jednokratne doze su ono što vam treba!

by | april 9, 2021

U današnje vreme kada je sve instant, pa imamo instant supu, kafu, ovsenu kašu… uopšte ne čudi što je na red stigla i instant nega kože!

Zaboravite na bočice, losione, kreme i flašice. Jednokratna doza preparata za negu kože ima iznenađujuće benefite za našu kožu. Od savršene doze, preko maksimalne higijene do manje količine kozervanasa, monodiziranje (engl. monodosing) je budućnost nege kože!

Zašto monodoziranje?

Preparati za negu kože dolaze u različitoj ambalaži. Iako brendovi pokušavaju da spakuju proizvode u ambalažu koja se reciklira, i dalje raste potreba da proizvodi koje koristimo sadrže sveže, aktivne sastojke i da su što manje kontaminirani. Bakterije i kiseonik brzo pretvaraju naprednu formulu u daleko manje efikasan losion, a to svakako nije ono što želimo.

Pakovanje proizvoda s bogatim formulama postaje sve naprednije, pa se tako pojavio trend “monodoziranja”. Razlog popularnosti je jednostavan – u ovom slučaju ne postoji problem kvarenja proizvoda, a ni njegove kontaminacije prilikom upotrebe.

Jedna doza proizvoda sadrži veliku koncentraciju sastojaka pa je samim tim i delotvornija. Zahvaljujući odsustvu kiseonika i potencijalno i vode, ovi maleni proizvodi sadrže ogromnu količinu moćnih molekula kao što je vitamin C, koje koža u potpunosti upija.
U nastavku vam predastavljamo neke od naših omiljenih “monodouz” proizvoda.

Monoderma E5: Čist vitamin E

hyper.rs

Ovaj preparat sadrži čist vitamin E – tokoferol, biljnog porekla u koncentraciji 5%, koji deluje odmah nakon primene. Vitamin E je moćan prirodni antioksidant, koji sprečava prekomernu produkciju slobodnih radikala, odgovornih za starenje ćelije. Redovnom primenom, vitamin E smanjuje male bore i prevenira stvaranje mimičnih bora. Koža nakon prve primene vitamina E, postaje mnogo mekša i nalik na somot sa jasnim znacima smanjenja umornog izgleda. (Pročitajte i… Kako da koristite kolagen u svojoj rutini nege?)

Bioten Vitamin C maska u maramici

shop.lilly.rs

Kao što znamo, vitamin C hrani našu kožu, daje joj elastičnost i uklanja tragove starenja. Zato je trenutno najpoželjniji sastojak krema, seruma i maski za podmlađivanje. “Bioten Vitamin C maska u maramici” revitalizuje, vraća energiju dehidriranoj koži i prosvetljava ten. Idealan trend monodoziranja za blistavu kožu!

Detoks lica: Eveline maska za lice sa aktivnim ugljem

shop.lilly.rs

“Eveline Facemed Purifying With Activated Carbon Hydra Detox” maska za lice sadrži aktivni ugalj, a namenjena je suvoj koži. Ova maska čisti, regeneriše i štiti kožu od isušivanja čineći je glatkom i mekom.

Skidanje šminke: Kompresovana maramica “Roial”

Kompresovana maramica “Roial” izrađena je od viskoze i u potpunosti biorazgradiva. Maramica ima višenamensku upotrebu, ali se najčešće koristi za uklanjanje šminke.

Kompresovana maramica “Roial” izrađena je od viskoze i u potpunosti biorazgradiva. Maramica ima višenamensku upotrebu, ali se najčešće koristi za uklanjanje šminke.

Jači efekat noćne kreme: Avon Anew Vitamin C Radiance Booster Capsules

avon.me

Osnažite svoju noćnu kremu podmlađujućom snagom blistavosti uz kapsule sa 20% vitamina C – 1 kapsulom ubrizgava se snaga 20% koncentrovanog vitamina C koji je na koži aktivan 48 sati.
Ova kapsula podmlađuje i regeneriše kožu, pruža dodatnu blistavost i energiju i pomaže u borbi protiv oštećenja koja nastaju uticajem slobodnih radikala.

lepotaizdravlje.rsInside Creative House / iStock via Getty