Multimasking, skintertejnment i drejping: Vodič kroz najpopularnije rutine nege kože

by | mart 8, 2023
Najpopularnije rutine nege kože

Tehnologije lepote se razvijaju tolikom brzinom da nekada nemamo vremena da pratimo pojavu novih proizvoda i trendova! Šta je multimasking, šta skintertejnment, a šta drejping? Upoznajte najpopularnije rutine nege kože

Najpopularnije rutine nege kože u 2023:

K-Beauty i J-Beauty

Kanoni lepote u Koreji i Japanu. Oba principa podrazumevaju upotrebu visoke tehnologije i konstantnu paradu inovacija. Kao rezultat, trebalo bi da dobijete porcelansku kožu bez vidljivih nedostataka. Sastav kozmetike često uključuje iskonski lokalne sastojke: ekstrakte sakure, kamelije, pirinča.

Siren eyes

Najmoderniji trend šminke koji se pojavio prošle godine i postao popularan nakon izlaska nove sezone serije Euphoria. Tamne, široke, dimljene strelice vizuelno protežu gornji kapak. Istovremeno, donji kapak takođe ima tamni akcenat. Dobijamo oči u obliku badema, koje celoj slici daju neki trik.

Članak se nastavlja posle reklama

Skintertainment

Termin potiče od engleskih reči skin (koža) i entertainment (zabava). Ko je rekao da rutina lepote mora biti dosadna? Nimalo! Zbog toga se prave maske u obliku životinjska, kape za tuširanje koje liče na pola avokada ili ananasa, gelova i soli za kupanje sa specijalnim efektima (nekako neobično pene, krckaju, pucaju…).

Atomizer

Uređaj koji će dobro doći devojkama koje ne mogu da zamisle život bez svojih omiljenih parfema. Više ne morate da nosite glomaznu bocu od 100 ml sa sobom i da rizikujete da je razbijete. Mini raspršivač za transport parfema sadrži 5-10 ml vašeg omiljenog mirisa. Takođe je zgodno nositi ga u torbici da osvežite miris pre večernjeg događaja ili sastanka.

Multimasking

Trend u kozmetologiji, prema kojem se različiti proizvodi primenjuju na različite delove kože. Suština je da je koža na različitim delovima lica različita. Zbog toga se za T-zonu, gde su koncentrisane mnoge lojne žlezde, koristi maska za sušenje, za obraze i nazolabijalne bore – hidratantna krema itd. Nijedna maska nije sposobna da uradi ono što dve ili čak tri mogu da urade odjednom. To je poenta!

Članak se nastavlja posle reklama

Nontouring

Nemojte mešati sa konturisanjem. No-turing je takođe tehnika korekcije, ali za razliku od „efekta Kim Kardašijan“, on stvara efekat „nedostatka šminke“. Omogućava vam da postignete vizuelno negovanu i blistavu kožu. Izvodi se svetlim tonom, korektorom, puderom i hajlajterom.

Splash maska

Tečna maska za lice koja se nanosi na kožu tapkajućim pokretima (od engleskog splash). Splash maska bi se zbog svoje konzistencije mogla uporediti sa losionom za lice, ali je koncentracija korisnih supstanci u njoj mnogo veća. Često je to 3 u 1 lek: tonik, maska i piling.

Članak se nastavlja posle reklama

Draping

Sve novo je, u stvari, ono što je nekada bilo popularno pa je zaboravljeno. Pa tako i dejping (od engleskog to drape ). Tehnika nam se vratila iz 70-ih, kada je bilo moderno stvarati reljefni i zgled lica uz pomoć rumenila u svetlim i tamnim nijansama. Štaviše, ružičasti pigment se sada može primeniti ne samo na slepoočnice i jagodice, već i umesto senki. Tako dobijamo „Monohrom“ – trendovsku šminku u narednoj godini i još jednu važnu reč u vašem rečniku lepote.

Slugging

Korejski trend koji podrazumeva nanošenje vazelina na kožu lica umesto krema za oči. Influenseri koji promovišu ovu metodu uveravaju da je sve to zarad hidratacije i svežine kože. Međutim, kozmetolozi upozoravaju da to ne treba raditi. Vazelin je u suštini mineralno ulje koje nema najbolji efekat na lipide kože i njenu zaštitnu barijeru. Trend upotrebe vazelina u nezi podrazumeva rizik od presušivanja kože i izazivanja pogoršanja akni.

Članak se nastavlja posle reklama

Elover

Termin dolazi iz engleskog svuda – svuda. Ovo je naziv multifunkcionalnog kozmetičkog proizvoda koji se može koristiti u različite svrhe. Na primer, nijansa za usne, kapke i obraze.

Ridofranz/GettyImagesPlus