Kako sprečiti prevremeno starenje kože dekoltea?

by | avgust 18, 2023
prevremeno starenje kože

Prevremeno starenje kože dekoltea predstavlja problem mnogim ženama i to je svakako nešto čega želimo da se rešimo. Srećom, postoje trikovi koje možemo da iskoristimo.

Prevremeno starenje kože dekoltea: Evo šta treba da radite

Ukoliko se borite sa finim linijama i borama u predelu dekoltea, onda bi trebalo da razmislite o rutini nege kože koja ne brine samo o vašem licu, već i o vašem dekolteu. Tačnije, preporučljivo je da nanosite iste proizvode za negu kože koje koristite na licu i na vrat i na grudi. Evo nekoliko saveta kako da usporite starenje kože dekoltea.

Mediderm® MP spray

Nežno čistite ovaj predeo

Dva puta dnevno (ujutro i uveče) dobro operite grudi sa sredstvom za čišćenje. Na ovaj način ćete kožu očistiti od znoja, nečistoća, mrtvih ćelija kože i prljavštine koja začepljuje pore. Umesto jakih i agresivnih sapuna koristite nežna sredstva koja će vam pomoći da vaša koža izgleda mlađe.

Prevremeno starenje kože dekoltea: Hidratacija je jednako važna

Koža oko grudi i vrata je veoma tanka. To je zato što sadrži manje lojnih žlezda nego na drugim područjima. Osim tgoa, koža usporava proces stvaranja prirodnih ulja (sebuma) kako starite. Kao rezultat toga, suva koža može pogoršati pojavu bora. Zbog toga je neophodno da i na ovom području koristite hidratantnu kremu.

Koristite SPF kreme

Koliko često nanosite SPF kremu na područje dekoltea? Ovo je jedan od najizloženijih delova kože sunuc, a nezaštićeno izlaganje suncu je siguran put za stvaranje prevremenih bora i drugih znakova starenja. Obavezno nanosite SPF kremu sa zaštitnim fakotrom 15 ili više, čak i kada je oblačno.

Prevremeno starenje kože dekoltea: Promenite životne navike

Pored oštećenja prirodnog kolagena i elastina vaše kože, ubrzani proces starenja mogu da podstaknu štetne životne navike poput pušenja. Dakle, ukoliko ne možete da potpuno ostavite pušenje, pokušajte bar da ga smanjite.

Spavajte na leđima ili sa svilenom posteljinom

Spavanje na strani takođe može biti jedan od pomoćnika stvaranju bora. Kako vaša koža gubi elastičnost, ovi nabori i linije postaju istaknutije i trajnije. Zbog toga je spavanje na leđima bolje rešenje. Osim toga, koristite satensku ili svilenu posteljinu. One su mnogo nežnije za vašu kožu.

Ovih 5 stvari mogu da pomognu da se spreči prevremeno starenje kože dekoltea. Naravno, ukoliko budete dosledni praćenju saveta.

macniak/GettyImagesPlus