Da li su satenske jastučnice dobre za vašu kožu lica?

by | avgust 16, 2023
Satenske jastučnice i koža lica

Satenske jastučnice i koža lica, tačnije njihov uticaj na nju, su česta tema o kojoj se govori. Ovaj nežni materijal sigurno je prijatan na dodir, ali da li je to jedino što je dobro kod njega?

Satenske jastučnice i koža lica: Da li su one dobre za nas?

Satenske jastučnice su sjajne za našu kožu lica. Dok čvrste pamučne jastučnice mogu biti krive za kožu bez sjaja i bore, satenske jastučnice imaju sasvim drugačiji efekat. Jastučnice od ovog materijala postale su veoma popularne i to zahvaljujući njihovim dobrim dejstvima na našu kožu.

Mediderm® MP spray

Da li jastučnice od satena sprečavaju bore?

I da i ne. Jastučnice od ovog materijala su veoma meke i glatke i ne trljaju se o lice kao ostale jastučnice. To je razlog zbog čega mogu smanjiti broj nabora i linija za spavanje koji se često javljaju kada se probudite ujutro. Međutim, to sa druge strane ne sprečava zaista pojavu bora. Bore su posledica našeg starenja kože, a tu saten nema mnogo efekta. Ipak, zahvaljujući sprečavanju nastajanju nabora, možete se ujutro probuditi sa podmlađenim izgledom.

Jastučnice od satena i koža lica: Koje su njene prednosti?

Osim buđenja sa manjkom linija od spavanja, ovaj tip jastučnice ima nekoliko prednosti za našu kožu, ali i kosu. Evo zašto bi trebalo da razmislite o korišćenju ovih jastučnica.

Pomaže kod akni i iritacije kože

Saten je materijal koji propušta vazduh, ne upija vlagu i neće dehidrirati kožu. Dehidrirana koža je sklonija aknama, stoga je ovo sjajna preventiva. Održavanjem prirodne vlage vaše kože dok spavate, koža postaje zdravija i uravnoteženija. Osim toga, saten zbog otpornosti na vlagu neće apsorbovati  nagomilane mrtve ćelije kože, hidratantne kreme i serume koji mogu pomoći u rastu bakterija i stvaranja akni. Satenske jastučnice su korisne i za one koji pate od iritacije kože (ekcema, dermatitisa).

Pomažu u prevenciji alergija

ovo su sjajne vesti za sve one koji pate od alergija. Ovaj materijal je prirodno hipoalergen što sprečava iritantne i alergene iz okoline da dođu u vaše sinuse.

Satenske jastučnice i koža lica: Reguliše temperaturu

Da li vam je poznata situacija da je druga strana jastuka uvek hladnija? Saten vam pruža taj osećaj sve vreme bez obzira na kojoj strani spavate. Zbog svog efekta hlađenja, satenska jastučnica ne bi trebalo da zadržava telesnu toplotu tokom noći, omogućavajući vam neprekidan noćni san.

Ukoliko ste razmišljali da pokušate da spavate na jastuku sa ovim materijalom, nema razloga da to ne učinite. Ona je veoma pogodna za našu kožu lica, ali je i mnogo nežnija prema našoj kosi. Dakle, samo napred!

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus