Jedra i zategnuta koža: 5 razloga zašto je neven dobar za kožu

by | 12 oktobra, 2023
Jedra i zategnuta koža: 5 razloga zašto je neven dobar za kožu; prelepa devojka drži buket nevena

Ako je vaš san jedra i zategnuta koža, birajte kozmetiku koja sadrži neven, jednu od najmoćnijih biljaka za regeneraciju kože.

Neven se vekovima koristi za prevenciju i suzbijanje svih kožnih tegoba. Zato ne čudi što ga mnoge farmaceutske i kozmetičke kuće koriste kao jedan od ključnih sastojaka u preparatima za negu i mladalačke i zrele kože.

Jedra i zategnuta koža: Zašto baš neven

1. Usporava starenje kože

Kratkoročno gledano, dragoceni sastojci koje sadrži neven hrane kože, pa ona postaje jedrija. Dugoročno, i antiinflamatorna i antioksidativna svojstva pomažu u zaštiti zaliha kolagena i elastina u koži. Samim tim, redovnom upotrebom kozmetičkih preparata koji sadrže ekstrakt nevena, sprečava se starenje kože, a postojeće bore bivaju ublažene. Koža postaje blistavija i zategnutija.

2. Pomaže koži da brže zaraste

Neven deluje antiinflamatorno, antimikrobno, antifungalno i regenerišuće na kožu. Iz tog razloga, odličan je za kožu koja se bori da zaraste. Prednosti nevena za kožu uključuju zarastanje opekotina, ujeda insekata, herpesa i ogrebotina ili pomoć ženama koje doje i imaju napukle bradavice.

3. Suzbija akne

Neven je jedna od najboljih biljaka za detoksikaciju organizma. Kada telo ne može da se oslobodi otpada preko bubrega i jetre, pokušava da ga eliminiše kroz kožu. Ovo često dovodi do svraba osipa ili akni. Osim redovnog konzumiranja čaja od nevena, akne mogu suzbiti i kozmetički preparati (kreme, losioni, tonici) koji sadrže ekstrakt nevena, jer sprečavaju izbijanje akni.

4. Hidrira kožu

Koža ima prirodnu zaštitnu barijeru koja pomaže da se zadrži hidratacija i nepoželjni toksini i patogeni. Ova barijera može biti ugrožena iz različitih razloga, a rezltat je isušena koža koja se lako iritira. To je momenat kada je koži potrebna dodatna pomoć u vidu dobre hidratantne kreme koja pomaže u popravljanju njene barijere. Neven sadrži masne kiseline koje pomažu u vlaženju i hidrataciji kože. Redovnom upotrebom kreme koja sadrži ekstrakt nevena koža postaje hidrirana i dobro nahranjena. A dobro hidrirana koža je jedan od preduslova za usporavanje starenja i pojavu bora.

5. Ublažava ekcem

Još jedna od dragocenih prednosti nevena u nezi kože jeste pomoć u tretiranju kože koju je zahvatio ekcem. Preparati koji sadrže ekstrakt nevena mogu pomoći da se ubrza regeneracija kože i da se ublaži neprijatni svrab kože.

Jedra i zategnuta koža; afrodita krema s nevenom

BIONEVEN LAGANA HIDRATANTNA KREMA

Za nežnu hidratantnu negu osetljive, nadražene kože, bez obzira na godine

  • s 99 % prirodnim, bioorganskim ekstraktom nevena
  • vraća koži elastičnost i mladalačku mekoću,
  • lekoviti neven blagotvorno deluje na kožu,
  • smiruje nadraženost, preosetljivost
  • pomaže u bržoj regeneraciji
  • 0 % silikona i parafina i veštačkih boja i alkohola i vazelina
HBRH/shutterstock.com