Osam saveta za savršene prolećne nokte

by | maj 15, 2010

Pošto su vaši nokti tokom zime bili u zatvorenom vrhu cipele, vreme je da se ih pokažete opet! Boja noktiju je najlakši i najefektniji način za ažuriranje Vašeg izgleda tako da i ovog proleća ogroman naglasak je na noktima.

ukraseni nokti

Pročitajte nekoliko saveta kako da Vaš manikir i pedikir potraje duže, kako da održite sjaj na noktima i kako do zdravih noktiju.

Članak se nastavlja posle reklama

 

1. Hranite ruke i nokte
Razmaziti svoje ruke i nokte i priuštite im tretman kakav zaslužuju. Uz dobru hidrantnu kremu ruke možete negovati i nošenjem rukavicama za spavanje. Oni ne samo da održavaju mekoću ruku, već su takođe i odličan način za jačanje noktiju. 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Članak se nastavlja posle reklama


2. Hranite nokte
Kako bi Vam nokti bili zdravi i lepi povećajte unos kalcijuma, kroz ishranu uzimajte dovoljno proteina i minerala koji izgrađuju nokte: sumpor, gvožđe, silicijum, cink, esencijalne masne kiseline i vitamine: B,D, A i E.

Članak se nastavlja posle reklama

 

3. Oblikujte i polirajte nokte redovno
Najbitnije je da Vam nokti imaju jednaku dužinu i oblik. Pravilnim oblikom doveščete Vaše nokte u formu jer ravno oblikovani nokti izgledaju moderno i profesionalno. Jednom nedeljno polirajte nokte kako bi poboljšali cirkulaciju i doprineli njihovom zdravlju. Prilikom poliranja vodite računa da vam pritisak ne bude jak da ne bi oštetili nokte. Nakon poliranja nanesite ulje kako bi bii zdraviji i jači. 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Članak se nastavlja posle reklama


4. Uklonite zanoktice
Ako sami radite manikir ili pedikir, ne zaboravite da prvo omekšate nokte u vodi, a potom uklonite zanoktice. Uvek koristite štapić za odstranjivanje zanoktica, nikako makazice ili još gore grickalicu za nokte. Upozorenje: ne sisajte i ne grizite nokte i zanoktice jer to može dovesti do infekcije u noktima, a da ne pominjemo da baš ne izgleda lepo!

 

Članak se nastavlja posle reklama

5. Očistite nokte
Pre nego što počnete da mažete nokte, proverite da li su čisti. Ulje, kreme i poluproizvodi na bazi bilja će ukloniti svu masnoću i prljavštinu sa noktiju. Takođe možete koristiti i gel za uklanjanje viška kožice koji se jednostavno nanese i ostavi da deluje 3-5 min. Potom nežno pogurate kožicu i trljanjem uklonite ostatke mrtvog tkiva.


6. Pre lakiranja nanesite lak za jačanje noktiju
Iako oduzima malo više vremena, pokušajte da pre lakiranje nanesete podlogu za jačanje noktiju koja će omogućiti da Vam lak duže traje. Sloj „2u1″učvršivanja priprema nokat za lakiranje i sprečava promenu boje noktiju zbog česte upotrebe jarkih boja. Lak će biti postojaniji, a takođe i ravna površina nokta.
Za brzi učinak posvetlite donji deo nokta posebnom belom olovkom. Nakvasite vrh olovke da bi se lakše nanosila.

Članak se nastavlja posle reklama

 


7. Lakiranje noktiju
Obojite svoje nokte kvalitetnim lakovima. Obojeni lak se može stavljati u dva sloja jer će drugi sloj pojačati trajnost nanosa kao i boju i sjaj. Svaki sloj laka se mora osušiti pre nego što se nanese novi.


8. Primenite nail art
Izaberite za proleće Vašu nijansu laka i ukrasite nokte omiljenim detaljima,sli;icama ili cirkonima. To može biti veoma zabavno, pogotovo ako radite sami sebi. Na kraju završite sve poslednjim slojem bezbojnog laka koji će dodati sjaj i zaštitu noktima. Možete ih sušiti fenom -dva minuta toplim vazduhom, a zatim još tri minuta hladnim vazduhom.

Ivana Ankić

 

Tagovi: