Oslobodimo se predrasuda o mineralnom ulju!

Ono se već dugo i bezbedno koristi u proizvodima za negu kože, a prvi put se kao jedan od sastojaka kozmetičkih proizvoda pominje krajem 1800. godine. Zbog brojnih korisnih efekata, i danas ulazi u sastavu mnogih proizoda za negu kože.

Foto: Thinkstock

A šta je zapravo mineralno ulje?
Reč je o ulju koje potiče iz sirove nafte koja prolazi kroz različite korake prerade i naknadnog prečišćavanja. Samo mineralno ulje koje je prečišćeno može dobiti farmaceutski stepen kvaliteta. Ova ulja toliko su čista i potpuno su u skladu sa strogim zahtevima Sjedinjenih Američkih Država FDA (Food and Drug Administration).

Koje sve benefite mineralno ulje poseduje?
Izvanredno je za hidrataciju, ali i ublažavanje upala od osipa prouzrokovanog upotrebom pelena, te ni ne čudi što je pronašlo svoje mesto i formulacijama mnogih dobropoznatih i kvalitetnih ulja za bebe. Budući da ga koža mnogo bolje apsorbuje u odnosu na ulje biljnog porekla, ono ulazi i u sastav brojnih ulja za kupanje. Efikasno hidrira kožu tako što formira zaštitni sloj koji sprečava gubljenje vlage putem njene površine. To dovodi do zaključka da je predrasuda da mineralno ulje zatvara pore. Naprotiv, ono blagotvorno deluje na kožu i ne uzrokuje stvaranje akni.

Foto: PR

Naš izbor: Bio-Oil
Ovaj proizvod, koji sadrži mineralno ulje farmaceutskog stepena kvaliteta, možete koristiti za negu tela, ali i lica. Njegova formulacija predstavlja kombinaciju ekstrakata biljaka i vitamina suspendovanih u uljanoj bazi (podlozi). Ovo ulje poboljšava izgled novih i starih ožiljaka, pigmentnih promena na koži, efikasno je i u prevenciji strija koje mogu biti posledica brzog rasta u tinejdžerskom periodu, ili naglog porasta težine. Efikasno je i za kožu koja stari, kao i onu suvu i dehdriranu. Zahvaljujući njemu, koža će povratiti prirodnu hidriranost izgubljenu usled loših vremenskih uslova, poput jakog vetra, čestog kupanja neadekvatnim kupkama ili sapunom, ili učestale izloženosti centralnom grejanju ili klimi. Bio-Oil, takođe, ublažava svrab koji je prateći efekat ožiljaka nastalih usled opekotina.