Ovako ćete najlakše ukloniti mrlje sa kože nakon farbanja kose

by | maj 11, 2016

Mala nepažnja dovoljna je da vam, tokom farbanja, na licu i koži glave оstanu mrlje koje želite da eliminišete što je pre moguće. Najbolji način da se spreči nastanak mrlja jeste da stvorite masnu barijeru između boje i kože. Pre nego što počnete sa farbanjem namažite kožu na vratu, čelo i uši vazelinom, regeneratorom ili masnim losionom, jer tako koža neće moći da upije farbu. Ukoliko ovo iz nekog razloga ne uradite, evo kako ćete najlakše ukloniti fleke od farbe.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Soda bikarbona + deterdžent

Napravite mešavinu jednakih količina sode bikarbone i sredstva za pranje sudova. Nanesite mešavinu mokrom krpom ili tuferom i lagano trljajte dok mrlja ne nestane.

Pročitajte još i… U četiri koraka: Kako da vam farba za kosu potraje što druže

Još lakih načina na koje možete ukloniti fleke od farbe za kosu sa kože pronađite na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Pasta za zube

Pasta za zube sadrži dovoljno abrazivnih sredstava za uklanjanje fleka od farbe za kosu. Nanesite malu količinu paste za zube na mrlju i ostaviti nekoliko minuta. Zatim, vlažnom krpom ili sunđerom operite kožu vodom. Pasta ne treba da sadrži gel, a poželjno je da bude za izbeljivanje zuba.

Pročitajte još i… Kosa vam je sve suvlja? Evo zašto je to vaša krivica!

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Bebi ulje

Bebi ulje je prijatelj kože, ali je neprijatelj fleka koje nastaju od farbe za kosu. Natopite pamučnu vatu ili sunđer bebi uljem i utrljajte kružnim pokretima na mrlje na koži. Brzo ćete primetiti da nestaju. Operite sutradan i neprijatne mrlje će nestati.

Pročitajte još i… Ovo su najbolji prirodni načini da posvetlite kosu

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Aceton

Aceton je veoma efikasan u uklanjanju mrlja od boje na koži. Ali, izbegavajte upotrebu acetona za mrlje na licu, posebno u području oko očiju, jer je ona ovde najosetljivija. Nemojte koristiti aceton ako imate osetljivu kožu. Najsigurnije je koristiti aceton za brisanje mrlja na rukama ili noktima.

Pročitajte još i… Ove greške sigurno pravite dok perete kosu

Tagovi: