Povratite sjaj u oku!

by | 14 maja, 2009


Koža oko očiju je veoma tanka i osetljiva tako da se rano javljaju bore. Većina žena smatra da su sredstva koja koriste za celo lice sasvim dovoljna za negu ovog osetljivog dela. Međutim, postoje kreme namenjene isključivo sitnim borama i podočnjacima, a svi želimo da nam se duša ogleda u očima, zar ne?!

 

 

lepota i zdravlje sjaj oci lesminka savetiTamni podočnjaci
Podočnjaci nastaju usled hiperpigmentacije (povišen nivo melanina koji, između ostalog, uzrokuju hormoni, duže izlaganje suncu i nasledni faktori) ili pucanja krvnih sudova ispod kože.
Redovno nosite naočare Odaberite naočare koje imaju zaštitu, kao što su titanium-dioksid ili cink-oksid, koji štite oči.
Koristite kreme sa kofeinom Kofein sužava proširene kapilare tako da koža ispod očiju postaje svetlija. Preporučujemo vam Clarins Advanced Extra – Firming Eye Contour serum, Clarins (4.180 din./52,2€).
Pospešite mikrocirkulaciju Za ispucale kapilare, koji su glavni krivac tamnih kolutova oko očiju, preporučujemo preparate koji pospešuju mikrocirkulaciju, kao što je gel Eye Conour Gel, Clarins (2.730 din./34 €).

 

4 načina da brzo uklonite znake umora sa lica

Odaberite dobar korektor Da biste uklonili tamne podočnjake koji se pogoršavaju sa godinama, koristite korektor koji je za nijansu svetliji od vaše kože.

Pažljivo koristite svetlucavu senku Nabori na očima biće uočljiviji ako senku nanesete preko celog kapka. Trik je u tome da nanesete malo zlatne, bele, sive ili neke pastelne boje na unutrašnji, gornji i donji kraj kapka i da je potom blago razmažete do sredine.
Ajlajneri Ajlajneri ističu oči i skreću pažnju sa tamnih podočnjaka. Preporučujemo vam Oriflame intense Eye ajlajner (479 din./6 €) koji se proizvodi u pet intenzivnih boja i Rimmel Exaggerate Full Colour ajlajner (565 din./7 €) u dve nijanse.
Budite nežni sa trepavicama Trepavice se proređuju sa godinama. Redovno nanosite maskaru, kao što je Kanebo Styiling Mascara koja sadrži vitamin B5 (1.690 din./20,6 €). Pošto se maskara obično razmaže na donjim trepavicama, predlažemo vodootpornu Lancome L’Extreme Waterproof Instant Extensions Lengthening maskaru (2.280 din./28,5 €).

 

Natečene oči
Koža oko očiju ponekad zadržava tečnost. Uzrok tome može biti konzumiranje slanih grickalica, previše alkohola i alergije, mada je kod nekih ljudi genetski urođeno gomilanje masnih naslaga u ovom predelu lica.
Pijte mnogo vode Voda sprečava nagomilavanje tečnosti pošto utiče na ubrzanje krvnog toka kroz bubrege. Na taj način brže se izbacuje višak soli iz organizma.

 

Suva koža
U predelu oko očiju nalaze se žlezde koje luče manje masnih materija nego ostale žlezde na licu. Ako budete posebno negovali ovaj deo kože, sporije ćete stariti.
Hidratacija Birajte kreme koje nemaju veštačke mirise i koje sadrže hijaluronsku kiselinu, med i vitamin E. Preporučujemo vam Total Comfort, Garnier, kremu sa medom (500 din./6,2 €), Eucerin Hyaluron- Filler krema koja sadrži hranljive materije – za vidljivo ublažavanje bora (2.364 din./29,6 €).

Bore oko očiju

Svakodnevno se smejete, mrštite i iščuđavate. Mimika je jedan od uzročnika nastanka bora. Ako provodite dosta vremena na suncu, njihova pojava je neizbežna, pošto UV zraci razaraju kolagen u koži.
Redukujte bore pomoću vitamina E Nemojte prestati da se smejete – ali koristite kreme sa retinolom, derivatom vitamina A. Zahvaljujući njemu, ćelije brže i intenzivnije obnavljaju površinu kože, a to smanjuje i dubinu bora. Preporučujemo vam Darphin Stimulskin Plus Eye kremu za oči (8.428 din./105,4 €).

 

Opušteni kapci
Varate se ako mislite da samo starije osobe imaju opuštene kapke. Osetljiva koža, preterano izlaganje suncu, nezdrav vazduh i ishrana takođe utiču na opuštanje kože. Ovi problemi žena nastaju od dvadesete godine života. Ako želite da sačuvate mladalački izgled kože, počnite odmah sa negom.

Koristite antioksidantni serum Pre nego što stavite bilo koji drugi proizvod, na kožu nanesite kap seruma sa vitaminima C i E oko očiju. Ovi antioksidanti uništavaju slobodne radikale i pomažu očuvanju kolagena. Probajte High Resolution, Lancome jer ga koža odmah apsorbuje (7.380 din./92,2 €).

 

Tagovi: