Pravilna nega osetljive kože lica

by | 26 maja, 2015

Osetljiva koža lica zahteva posebnu negu. Gerovital kozmetika postoji skoro 50 godina, a predstavlja prvu liniju anti age proizvoda u svetu. Priča ovog rumunskog brenda počela je 1967. kada je prof. dr Ana Aslan, svetski pionir u medicinskoj gerontologiji poverila H3 koncept Farmec kompaniji koja danas proizvodi Gerovital.

Foto: PR

Foto: PR

Kozmetika ima dokazani regenerativni efekat na ćelije kože usporavajući starenje. Ana Aslan se smatra pionirom gerontologije i gerijatrije, 1952. je pripremila čudesnu H3 formulu, baziranu na prokainu koji je korišćen kao lokalna anestezija, a pet godina nakon toga Gerovital H3 koncept je prvi put predstavljen na Gerontološkom Internacionalnom kongresu u Veroni.

Gerovital je pokrenuo novu liniju proizvoda Derma+, koja je deo porodice Gerovital. Kreirana je da zadovolji različite potrebe na koži i kosi i prvi je farmaceutski koncept od Gerovitala.

Tokom godina su prikupljana iskustva i ogromno znanje iz oblasti nege kože u želji da se proizvodi prilagode svim tipovima kože i kose.

DSC_6768

Bez obzira na tip kože, moramo voditi računa o njoj i negovati je svakodnevno. Lepota kože lica je važna za svaku ženu, bez obzira da li ima 20, 30 ili 50 godina, a vaša koža ne bi trebalo da otkriva vaše godine.

Koža je ogledalo emocija i sve što se dešava u nama vidi se na licu. Da bi se postigao taj savršen balans između unutrašnjeg i spoljnog, potrebno je da pored odgovarajućih kozmetičkih proizvoda, odlazimo i na profesionalne tretmane lica.

DSC_6848

Redovno čišćenje kože predstavlja neophodan uslov za održavanje njegovog zdravlja. Tokom celog dana i noći deo jedinjenja koja su akumulirana u koži, a proizilaze iz specifičnih metaboličkih procesa, eliminišu se kroz pore. Kroz konkretne fiziološke procese ćelija kože se obnavlja na mesečnom nivou iz dubine ka površini epiderma, gde mrtve ćelije vrše ubrzan proces kolagena i elastine.

Nega kože podrazumeva više od pukog čišćenja lica, da biste sačuvali svoju prirodnost i svežinu sa najdužim mogućim rokom, koža mora uživati posebnu pažnju.

Nova linija Derma+ predstavlja sinergiju inovativnih sastojaka, prilagođenih svim tipovima kože. Jedan od inovativnih sastojaka u kozmetičkoj industriji je i matryxil, nalazi se između ostalih i u kremi protiv bora i za učvršćivanje kože Gerovital Derma+.

DSC_6881

Matrixyl je aktivna komponenta poslednje generacije koja značajno povećava sintezu 6 glavnih matrixa kože i slojeva između dermisa i epidermisa. Ojačava kožu, smanjuje i popunjava bore i fine linije unutar nje obnavljajući tkivo gde je potrebno.

Pored tipa kože za pravilnu negu važno je i tačno utvrditi stanje kože. Osetljivost kože je stanje koje se javlja kod svih tipa: masne, mešovite i suve. Koža može biti osetljiva trajno, povremeno ili patološki. Takva koža se lako iziritira, zacrveni i reaguje na svaku promenu. Osetljiva koža zahteva poseban tretman. Dehidrirana koža nema dovoljno vode u sebi. To može biti bilo koji tip kože, pa čak i masna koža. Simptom dehidrirane kože je zatezanje usled bilo kakvih mimičkih reakcija. Zrela koža gubi elastičnost, opada joj tonus i vidlivi su znaci starenja na šta ukazuje pojava finih linija, bora. Zbog procesa koji se dešavaju u epidermisu, broj čelija elastina se smanjuje. Posle četrdesete godine njihova sinteza prestaje, kolagenska vlakna se opuštaju i nivo hijaluronske kiseline se smanjuje.

Žene danas više ulažu u dekorativnu nego u preparativnu kozmetiku, a lepa koža lica i tela je temelj vašeg lepog izgleda. Nikada nije rano početi brinuti o svojoj koži. Bitno je odabrati kremu koja prija vašoj koži, prema tipu i karakteristikama, tako da dobro izabran proizvod može poboljšati vaš izgled.

DSC_6892

Tagovi: