Priprema kože za depilaciju voskom: Saveti i trikovi eksperata

by | novembar 1, 2022
Priprema kože za depilaciju voskom

Priprema kože za depilaciju voskom je od izuzetne važnosti, kako biste sprečili iritaciju i kako bi samo uklanjanje dlačica bilo što efikasnije i bezbolnije!

Umetnost uklanjanja neželjenih dlačica sa tela — ili depilacija voskom — nije nešto što većina nas voli. Međutim, znamo da se ova metoda može pohvaliti sa nekoliko prednosti, kao što je odustajanje od svakodnevnog brijanja i izbegavanje uraslih dlačica.

Iako ne možete mnogo da uradite da biste umanjili nelagodnost prilikom depilacije voskom, možete, u stvari, da pripremite svoju kožu, tako da se kasnije ne „bakćete“ sa iritacijom. Postoji nekoliko različitih pristupa o tome kako pripremiti kožu za depilaciju, a ovi isprobani saveti se lako pamte.

Priprema kože za depilaciju voskom

Izbegavajte određena pića

Svi volimo našu jutarnju šoljicu kafe ili pažljivo napravljen koktel, ali ako imate zakazan sastanak sa voskom u roku od dva do tri sata nakon  unosa kofeina ili alkohola, poželećete da ga preskočite. Izbegavajte stimulanse kao što su kafa ili alkohol, jer to povećava osetljivost vaše kože na bol, Držite se vode da biste bili hidrirani- to je najbolji plan u ovom slučaju.

Pripema kože za depilaciju voskom- Piling dva do tri dana pre

Jedina stvar koju svako treba da uradi pre zakazivanja depilacije je piling. Nežni piling uklanja mrtve ćelije kože i ostatke na putu do dlačica. Za osetljiviju kožu, koristite uljane pilinge, dok na grubljoj koži (i jačim dlakama) koristite preparate na bazi salicilne kiseline. Ona može da leči postojeće urasle dlake dok sprečava stvaranje novih. Ovaj sastojak prodire duboko u kožu dok uklanja mrtve ćelije koje sprečavaju da dlačiceizađu na površinu. S

Izbegavajte usku odeću

Možda nećete razmišljati o izboru odeće kao o delu vaše rutine za pripremu kože pre depilacije, ali bi trebalo da bude jer te dosadne urasle dlake mogu da iskrsnu nenajavljeno, posebno ako koža nije pravilno negovana nakon depilacije. Za početak da biste izbegli urasle dlake ili iritaciju, nosite par pamučnih gaćica koje su prozračne i svoju omiljenu maksi haljinu ili par širokih pantalona. Uvek je najbolje da odbacite usku odeću nakon depilacije voskom da biste izbegli bilo kakvu iritaciju.

Priprema kože za depilaciju voskom i dužina dlačica

Depilacija  neželjenih dlačica odgovarajuće dužine  je neophodna za glatku završnu obradu, a posebno je važna za grubu ili kovrdžavu dlaku. Dužina dlačica bi trebalo da bude veća od jednog centimetra. Ovo će osigurati da vaš stručnjak za depilaciju čvrsto išćupa i koren, što će onda dovesti do stanjivanja dlake. Takođe se preporučuje depilacija voskom na tačno tri i po do četiri nedelje, jer će to na kraju dovesti do finije, mekše dlake, što će učiniti depilaciju manje bolnim.

Depilacija voskom vs brijanje: Sve što treba da znate

Lepota i zdravljeStrelciuc Dumitru/iStock/Getty Images Plus via Getty Images