Tajna se krije u ovim pozama: Kako ispasti savršeno na fotografiji?

by | februar 4, 2020

Pitate se zašto ne ispadnete lepo na fotografijama kada izgleda da to svakoj drugoj devojci na Instagramu polazi za rukom. Tajna se krije u pozama koje je jedna popularna blogerka rešila da podeli sa svima.

Ona je pokazala kako vizuelno da stanjite figuru, izdužite noge, ali i izgledate zavodljivo i koketno.

Osnovno pravilo je da pokažete lepo držanje, da su ravna leđa, zategnuta ramena i ruke. Noge takođe držite u blagom raskoraku, pokušavajući da ih izbacite ka kameri i istaknete u prvi plan, piše “superžena”.

Članak se nastavlja posle reklama

Na sledećim fotografijama pogledajte o čemu pišemo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fitness Training Health (@healthtutorial) on

Saveti plus:

Članak se nastavlja posle reklama

Dodajte boju

Izgledate bledo? Dodajte neki detalj u boji! U takvim situacijama bilo da je u pitanju vaš ruž u crvenoj boji, šal u žutoj, ili džemper u trkiznoj boji, čini čuda.

Pronađite zanimljivu pozadinu

Da, vi ste Zvezda fotografije, ali i ostatak je bitan i te kako. Birajte pozadinu koja je efektna, koja nudi kontrast, ali pažljivo. Ne želite da izaberete neku koja će vas progutati.

Članak se nastavlja posle reklama

Igrajte se sa proporcijama

Često se desi da neku fotografiju upropastite jer niste znali šta da radite sa rukama. Čak i kad ste u grupi, izbegavajte da grlite osobu do vas. Mali savet: držite nekog ljubimca, čašu vina, ili ih stavite u džep ili na kukove, spontano dodirnite ogrlicu, piše elle.rs.

Otkrijte koji vam ugao najviše leži

Pronađite savršen ugao za svoje lice. Kada se slikate anfas, lice pretenduje da izgleda punije, ocrtavajući podočnjake, bore, pegice i bubuljice više nego kada ga slikate pod uglom i određenim osvetljenjem. Ukoliko ne znate koja je vaša, najbolje je da vežbate ispred ogledala.

Članak se nastavlja posle reklama

Izdužite vrat

Zabacite glavu unazad malo i ispravite leđa. A onda podignite bradu tako da vam vrata izgleda duži.

Skinny ruka

Bilo da držite psa, kriglu piva, parče torte, ali i ako ne držite ništa, možete da postignete taj skinny look ruke tako što ćete postaviti malo dalje od tela.

Članak se nastavlja posle reklama

moda fotografija

Zauzmite pozu

Učite od poznatih koje imaju jednu te istu pozu: okrenute su za 45 stepeni u stranu, jedna noga je isturena ispred druge, ramena su povucena ka nazad. Zatim, uradite onaj klasičan potez: stavite ruke na bokove koji su blago nagnuti ka napred u pravcu kamere, prenosi pomenuti portal.

Prekrstite noge

Ukoliko želite da vam noge izgledaju duže, prekrstite ih, pogotovo ako sedite.

Članak se nastavlja posle reklama

Smejte se, čak i ako je to fejk smejanje

Osmehnite se! Osmeh, čak i kad je veštački, improvizan, izazvan, će učiniti da izgledate prirodnije, normalnije, društvenije.

Uslikajte najbolji mogući selfie

Do sada ste sigurni smo bar jednom uslikali svoj selfie! Međutim, vežbanje selfija može da vam otkrije nekoliko trikova i koja poza vam ističe figuru i kamuflira nedostatke.

Foto: Guliver/Gettyimages

Članak se nastavlja posle reklama