TAJNE POZNATIH: Trikovi za bespekornu frizuru

by | decembar 19, 2009

Za povećanje volumena tanke kose nanesite višebojne pramenove, a delovaće još raskošnije ako ne prelazi liniju grudi. Gusta i kovrdžava, poput one Sare Džesike Parker, najbolje će izdužiti i istaći crte lica ako se pramenovi oboje u skladu s bojom lica, od ključne kosti prema dole.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Sara Dzesika Parker

 

Zbog jednostavnosti takvu frizuru nose mnoge lepotice u Holivudu, a ona ih čini ženstvenim baš u svakoj prilici. Sličnu varijantu dugačke frizure sa blago obojenim pramenovima nosi i Dženifer Aniston. Razlika je jedino što je njena kosa ravna, a elegantan luk omogućili su brzi pokreti okruglom četkom nakon sušenja. Nekoliko prednjih pramenova iza uveta dodatno je istaknulo i otvorilo lice.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Bob Frizura

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tanki pramenovi ističu talasastu bob-frizuru
Ukoliko imate ravnu bob-frizuru, izbegavajte pramenove, a kosu obojite u bogatu i sjajnu nijansu. Sa druge strane, volumen blago talasaste kose istaćiće tanki pramenovi, za nijansu svetliji od ostatka kose.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Seda kosa

Duži bob pristaje ženama u tridesetima i četrdesetima
Ukoliko želite frizuru poput Hale Beri, kosu oblikujte u duži bob. Prednji deo ostavite malo duži, a vrhove ošišajte oštro pa ih malo stanjite. Tako će kosa prirodno padati, a frizura će izgledati glamuroznije.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Srebrni kolor-šampon „ispira“ žućkasti pigment
Na sedoj kosi boja lako bledi. Kako bi to sprečila, somalijski model Iman neguje kosu proizvodima koji ne sadrže sulfate i paraben. A za negu prirodnih sedih najbolji je srebrni kolor-šampon, koji će sprečiti žućkasti odsjaj.

 

Prirodne kovrdže u nekoliko koraka
Na mokru kosu nanesite proizvod za volumen pa je podelite na četiri dela. Kosu zatim osušite i pramenove uvijte okruglom četkom pa pričvrstite na temenu. Na kraju raspustite kosu i samo protresite prstima.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: