Uklonite podočnjake namirnicama koje imate kod kuće

by | februar 5, 2020

Tamni podočnjaci odlaze u prošlost

Imate tamne podočnjake ispod očiju  i ne znate kako da ih se rešite. Mada, ne znate ni zbog čega su nastali. Mogu se pojaviti iz više razloga: najčešće je to umora, iscrpljenos ili anemija. Nažalost, mogu se zadržati ispod vaših očiju i još nekoliko meseci nakon što dovedete u red svoj organizam. Nemojte biti očajni. Postoje namirnice prirodni lekovi kojima se možete boriti protiv tamnih i upornih podočnjaka. Umesto da ih prekrijete šminkom rešite ih se zauvek!

 

Kesice zelenog čaja

Kada biste neku blažu varijantu, a ne poljoprivredne proizvode šta birate? Umesto krastavaca i krompira možete da koristite kesice čaja. Hladna temperatura smanji će natečenost, a zeleni čaj prirodno umiruje osetljivu kožu budući da u sebi sadrži protivupalna svojstva. Takođe, zeleni čaj se koristi u brojnim kozmetičkim preparatima jer pomaže da se ubrza cirkulacija i smanje znaci starenja.

zeleni caj lepota

 

Za sve su dobri krastavci

Poznati su kao klasičan primer spa tretmana za lice i oči koji je vrlo delotvoran. Krastavci zapravo smiruju upalne procese koji uzrokuju natečenost i crne podočnjake, a sadrže i brojne antioksidanse, vitamine C i K koji pomažu u smanjivanju promene boje ispod očiju. Kako bi efekat bio maksimalan, krastavce prvo dobro ohladite, budući da niske temperature smanjuju nakupljanje tečnosti ispod očiju.

krastavac lepota

 

Avokado

Ako je dehidracija kože uzrok pojave tamnih podočknjaka ispod vaših očiju, avokado će pomoći da oni nestanu. Hranjive masne kiseline koje se nalaze u avokadu mogu vašoj koži vratiti prirodnu vlažnost i elastičnost, stimulisaće cirkulaciju što bi trebalo da ublaži tamne podočnjake i smanji kesice. Prirodnu masku od avokada možete napraviti sami – treba vam jedan zreli avokado, pola šoljice zobi i dve kašičice meda. Namažite lice a zatim isperite nakon 10-15 minuta.

avokado lepota

 

Krompiri su lek koliko i jelo

Ukoliko vam je lakše možete koristiti i krompire. Oni su isto tako delotvorni, a zadržavaju temperaturu duže od krastavaca, tj. duže će ostati hladni. Krompir ima velike količine vitamina C i ostalih stvari koje hrane vašu kožu, pa su odličan izbor za ublažavanje nadraženog područja oko očiju. Pre samog stavljanja na lice krompir stavite u zamrzivač na tridesetak minuta. Izrežite ga na tanke kriške i držite na očima 15 minuta.

 

 

Foto: Guliver/Getty