Zaboravite na facelifting: Ovaj mali jutarnji ritual je bolji

by | mart 10, 2015

Sve mi volimo da nam je lice lepo, sveže i zrači zdravljem. Zbog toga ga negujemo raznim kremama, pilinzima, masažama ili kozmetičkim tretmanima. Međutim, postoji nešto mnogo lakše i jeftinije.

Foto: Itips

Foto: Itips

Loren Konred, beauty guru iz Amerike, preporučuje da dan započnemo tako što ćemo potopiti lice u hladnu vodu sa kockicama leda.

Sve što vam je potrebno je posuda hladne vodu u koju ćete dodati kockice leda. Kada ovo pripremite, potopite lice na oko 30 sekundi. Ukoliko vam ne prija hladnoća, ovaj tretman možete uraditi iz tri puta po 10 sekundi.

Pogledajte za šta je sve dobar ovaj jutarnji ritual.

Zatezanje kože

Ovaj tretman je idealan za dame koje imaju problem sa proširenim porama. Pored toga što će hladna voda skupiti pore, učiniće vašu kožu glatkom.

Smanjuje crvenilo

Ukoliko vam se iz nekog razloga pojavi crvenilo na koži lica, tretman ledenom vodom će ga umiriti.

Licu daje svež izgled

Kako bi se ujutru što brže razbudile, obično se umivamo hladnom ili mlakom vodom. Zbog toga vam ovaj tretman neće biti naporan. Samo dodajte par kockica leda i razbudićete se još brže, a vaše lice će izgledati predivno i sveže!

Smanjuje bore

Tretman ledenom vodom je odličan saveznik u borbi protiv bora. Obično o borama krenemo da se brinemo tek kada se prve pojave. Tada, umesto da kupujete skupe kreme, pokušajte da problem rešite ovim malim trikom koji ništa ne košta.

Tagovi: