Jeftini parfemi koji mirišu satima: Ovako će trajati duže

by | maj 30, 2023
jeftini parfemi

Najpouzdanija ali ne i najisplativija opcija je da nosite parfem sa sobom ali ovi trikovi pomoći će da čak i jeftini parfemi mirišu ceo dan.

Kombinujte jedan ili više od trikova u nastavku za maksimalan efekat i dugotrajan miris.

Jeftini parfemi koji mirišu satima: Ovako će trajati duže

jeftini parfemi

Članak se nastavlja posle reklama

Čuvanje parfema

Pre svega, važno je na koji način čuvate parfem. Ne bi trebalo da ga odložite u kupatilo jer je u ovoj prostoriji vlažnost vazduha visoka, a promene temperature česte. Takođe, na dugotrajnost parfema utiče i direktna sunčeva svetlost. Idealno mesto za čuvanje je tamno i hladno mesto. Na primer, stočić pored kreveta u spavaćoj sobi ili hodnik.

Jeftini parfemi: Nanošenje

Trajnost mirisa se određuje stepenom koncentracije ekstrakata parfema u njemu (po silaznom redosledu – parfem, eau de parfum, eau de toilette, kolonjska voda) i u proseku je to 4-6 sati.

Ipak, moguće je da grešite i u samom nanošenju jer ga verovatno nanosite u poslednjem trenutku. Za najbolji efekat poželjno je naneti parfem najmanje 30 minuta pre izlaska iz kuće, a idealno odmah nakon tuširanja. Kada čak i jefitni parfem nanesete na čistu kožu, vlaga koja je ostala na njoj pomoći će da „čuva“ miris sve do večeri. Baza će takođe pomoći da miris traje još duže. Nanesite hidratantni losion na ključne tačke, a zatim naprskajte parfem.

Članak se nastavlja posle reklama

Ključne tačke

Nanesite miris na kožu, a ne na odeću (tu, naravno, traje duže, ali ima drugačiji miris). To bi trebalo da budu pulske tačke – potiljak, zglobovi, mesto gde se lakat savija, vrat i iza kolena. Toplota koju oslobađaju pulsne tačke pomoći će parfemu da se bolje razvije i da duže traje.

Ne trljajte zglobove

Rešite se navike trljanja mesta na koja ste nanosili parfem (najčešće se to dešava sa zglobovima). Od oštrih dodira, gornje note mirisa se „lome“, dok bazne isparavaju u toku od pola sata.

Članak se nastavlja posle reklama

Miris od glave do pete

Jeftini parfemi će biti efektniji kada koristite gel za tuširanje ili mleko za telo iz iste linije. Na ovaj način ćete obezbediti miris koji traje ceo dan.

Jeftini parfemi za kosu

Prskanje parfema na čistu kosu vam omogućava da dugo sačuvate mirisne note. Ali ne zaboravite da on, po pravilu, ima bazu od alkohola, što znači da će oštetiti vlasi. Da biste to izbegli, nanesite parfem na češalj kojim ćete proći korz kosu. S druge strane, postoje i parfemi za kosu su, po pravilu, obogaćeni vitaminima, svetlucavim česticama i drugim korisnim sastojcima za negu. Ako nemate parfem za kosu pri ruci, a zaista želite da je namirišete, poprskajte parfem u vazduh na razdaljini od najmanje 20-30 cm i prođite kroz mirišljavi oblak.

Članak se nastavlja posle reklama
Miljana Momirović Yuri_Arcurs/GettyImagesPlus, Born to be blue/GettyImagesPlus