Koji parfemi su pogodni za posao?

by | 17 septembra, 2023
Parfemi za posao

Uz kodeks oblačenja, postoje pravila i kada su u pitanju parfemi za posao. Usvojite ovih nekoliko saveta i sigurno nećete pogrešiti.

Parfemi za posao: Koji mirisi su pogodni za ovu priliku?

Parfemi mnogo govore o vama, stoga je veoma važno kakav ćete utisak ostavljati u vašem poslovnom okruženju. Upravo zato je loša ideja nositi previše parfema na poslu ili odabrati mirise koji su previše jaki. Evo kakve mirise treba da birate za različite poslovne prilike i pozicije.

Intervju za posao

Nije bitno gde želite da radite, ali najbolje je da uopšte ne nosite parfem. Svaka odbojnost prema mirisu može podsvesno uticati na osobu da vas ne angažuje. Ako odaberete miris koji ne odgovara poslodavcu, to je prvo po čemu će vas zapamtiti. Dakle, najbolje bi bilo da u prvi plan stavite svoje veštine i ličnost, a parfeme ostavite za sledeću priliku.

Parfemi za posao: Kancelarija

Osvežavajući mirisi poput citrusa ili belog cveća su dobar izbor za rad u otvorenim kancelarijama. Sa druge strane preterano slatki i seksi mirisi nisu baš najbolja opcija. Ovo su obično jaki mirisi koji umeju da smetaju ljudima u vašoj okolini, naročito kada je rad u pitanju. Dakle, birajte neutralnije mirise i dovoljna su vam dva prskanja.

Parfemi za vodeće pozicije

Naravno, kao direktor ili šef imate pravo da nosite parfem kakav želite, ali je važno da ne preterujete. Na primer, ako odaberete orijentalni parfem sa notama pačulija dovoljno vam je samo jedno prskanje dnevno. Dok na primer, sa druge strane ukoliko su u pitanju note poput nerolija iliu cveta pomorandže možete pojačati dozu.

Parfemi za odeljenje prodaje

Ako ste zaposleni u maloprodaji ili u restoranu, svakako ne želite da izazovete negativnu reakciju kupaca. Stoga bi to obavezno trebalo da bude nešto nenametljivo i lagano. Dakle, izbegavajte jake mirise i dovoljno vam je jedno prskanje bilo kog parfema.

Parfemi za posao: Saveti pri odabiru

Kada budete birali parfem oslonite se na sebe, ali nemojte olako odbiti ni pomoć konsultanta. Svakako istaknite da birate miris za posao. Takođe, ako vam neko uputi kompliment za parfem, verovatno ste preterali sa njim i nikada nemojte nanositi parfem u kancelariji.

Dakle, najbolje je da za ove prilike birate neutralne mirise kako ne biste bili nametljivi i smetali drugima. Van vašeg radnog mesta slobodno nosite parfeme po želji.

Bogati mirisi: Kako odabrati parfem koji će da miriše skupo?

Maryviolet/GettyImagesPlus