Čvrsti parfemi: Sve što treba da znate o neobičnoj novini u svetu mirisa

by | avgust 20, 2022
čvrst parfem

Da li možete da zamislite jutarnju rutinu koju ne završavate špricajući malo parfema na sebe? Novi trend su čvrsti parfemi – evo šta sve o njima treba da znate

Čvrste kolonjske vode, tvrde kozmetolozi, savršena su alternativa svojim parnjacima u spreju – napravljeni su od visoke koncentracije mirisnih sastojaka, a samo nekoliko poteza po koži će vam pružiti  svež miris tokom celog dana.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Šta je to čvrst parfem?

Čvrsta kolonjska voda je napravljena od prirodnih sastojaka kao što su pčelinji vosak i shea puter. U ovu sonovu dodaju se esencijalna ulja i drugi mirisi sve dok se ne postigne odgovarajuća nota – baš kao i sa pravim parfemom. Oni se ne pakuju u staklene bočice, već u male limene posude, pa ih je lakše čuvati i nositi sa sobom.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Čvrst parfem vs tečni parfem – šta je bolje?

Osim prenosivosti, jedna od glavnih razlika između čvrstih kolonjskih voda i kolonjske vode u spreju je način na koji se miris nanosi. Kolnjska voda u spreju obično je rađena na bazi alkohola koji isparava, pa se pojavljuju tri različite mirisne note tokom vremena.

Čvrsti parfem ne sadrži alkohol i nanosi se tako što se utrljava direktno na kožu. Proizvođači čvrstih parfema ističu da su oni rađeni od mnogih prirodnih sastojaka i da često sadrže i ulja za negu kože.  Čvrsta kolonjska voda obično je koncentrisanija od svoje tečne varijante. Kada je kupite, ne morate da razmišljate da li ste uzeli kolonjsku vodu, parfemsku vodu ili baš parfem – miris je jednako intezivan uvek.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Kako se koristi čvrsti parfem?

Slično kao i kod mirisa u spreju, čvrsta kolonjska voda najbolje deluje kada se nanese na tačke pulsa, kao što su vrat, grudi, zglobovi i iza ušiju. Slično kao kada upotrebljavate kremu: protrljajte parfem prstima i nanesite miris na ključne tačke.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada vosak počne da se zagreva na vašem telu, miris će postati izraženiji, pa pazite da u početku ne nanesete previše. Kao i kod svih kolonjskih voda, vaša lična hemija tela će odrediti koliko i koliko često treba da koristite. Koliko dugo će miris trajati zavisiće od kože osobe.Što je koža masnija, miris će biti duži.

vladimir floyd, pok man ip/gettyimagesplus