Cvetni nakit kao broj 1 trend ove letnje sezone!

by | jun 6, 2023
cvetni nakit

Cvetni nakit postoji otprilike koliko i sama potreba čoveka da se ukrašava, ali to ne znači da nakit od cveća nije evoluirao.

U stvari, najnovija iteracija cvetnog nakita je svetlosnim godinama daleko od hiperrealističkih dizajna i delikatnih delova prošlosti. Danas, ovakav nakit može da bude i minimalistički, ali i pravi statement komad, u zavisnosti od ukusa i prilike. U poslednje vreme najpopularnije su jake boje koje donose vibracije leta- idelano pred početak sezone.

Članak se nastavlja posle reklama

Cvetni nakit za leto 2023.

Slobodne forme

Najpopularniji letnji cvetni nakit udaljio se od fotorealističnih prikaza sa preciznim laticama i prigrlio apstraktne nesavršenosti. Stoga, vidimo puno cveća slobodnog oblika. Komadi nisu  simetrični, već slobodno teku i drugačiji su od svega što smo videli u prošlosti. Ovakav nakit deluje bezbrižno, oponaša prirodu a donosi delikatan stil.

Kada stilizujete cvetove slobodne forme, više je bolje. Stilisti preporučuju da različite komade slažete zajedno i da ne zazirete od maksimalizma.

Članak se nastavlja posle reklama

Cvetni nakit slobodne forme takođe podleže velikim cvetovima i maksimalističkoj estetici koja evocira razigranost Y2K ere i energiju pokreta cveća iz 70-ih.

Članak se nastavlja posle reklama

U stvari, duh povratka ovog letnjeg cvetnog nakita je, ironično, toliko privlačno za mlađe modne stiliste. Ovaj stil se odnosi na samoizražavanje u slobodnoj formi. Ništa nije savršeno i sve je u redu je vibracija i  to je ono što rezonuje sa Gen Z.

Članak se nastavlja posle reklama

Retro cvetni nakit

Ako ste zabrinuti zbog uključivanja retro cveća u svoju kolekciju nakita, ne brinite. Bukvalno će sve dobro da se slaže. Ne plašite se eksperimentisanja, jer je upravo to tajna usklađivanja cvetnog nakita Razmislite o slaganju različitih delova.

Članak se nastavlja posle reklama

Spojite smelo i delikatno. Pomešajte i uskladite nakit u sopstveni stil.

Članak se nastavlja posle reklama

Metalni komadi

Zagrljaj maksimalističke, retro estetike čini ovu generaciju cvetnog nakita jedinstvenom pogodnom za mešanje i usklađivanje metala kao i stilova.

Članak se nastavlja posle reklama

Sve je veoma raznovrsno kada je u pitanju cveće jer bi trebalo da bude živopisno i šareno. Možete slagati različite boje zajedno, ali možete i mešati zlato i srebro jer je trend mešanja metala u nakitu zaista veliki ove godine.

Za stilizovanje, počnite sa metalom koji vam najviše odgovara, a zatim uronite u druge stilove. Ako ste srebrna osoba, počnite polako da ulazite u zlatni svet i igrajte se.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Spektakularne minđuše naših poznatih dama: Evo kako one nose ovaj nakit

 

 

Lepota i zdravljeangel_nt/iStock/Getty Images Plus via Getty Images