Doživeti četrdesetu: „Bijelo Dugme Box Set Deluxe“ promovisan u „Grand Casinu“ u Beogradu!

by | 16 novembra, 2014

U organizaciji Croatia Recordsa i Color Press Grupe održana je promocija „Box Set Deluxe“ koji je izašao na tržište povodom 40. rođendana grupe „Bijelo Dugme“.

bijelo dugme

U Grand Casinu, Hotel Jugoslavija, okupilo se preko dve stotine zvanica iz sveta umetnosti i medija da podrže jubilej ove kultne grupe. Prisutni su imali priliku da uživo vide i fotografišu predmete koji su pripadali bendu Bijelo Dugme poput prvih plakata, instrumenata, ploča…. Posebnu pažnju u istaknutoj vitrini zauzeo je „Bijelo Dugme Box Set Deluxe“.

bijelo dugme set

Konferenciju je otvorila novinarka Brankica Glavonjić kratkim, nostalgičnim govorom o grupi Bijelo Dugme i tome šta je ona predstavljala u prošlosti na teritoriji bivše Jugoslavije. Nakon toga počela je projekcija dokumentarnog filma o grupi, njenom nastajanju, značaju i istoriji postojanja.

brankica glavonjic

Posle projekcije dokumentarca usledila je najava aukcije. 40 predmeta za 40 godina postojanja koje su darovali članovi grupe prodavaće se na aukciji na Limundu od 17.11, a sav prihod će ići u humanitarne svrhe. Aukcija će se simbolično završiti na dan koncerta Gorana Bregovića u Novom Sadu 27. decembra.

Prisutnima su se obratili Želimir Babogredac, autor projekta i direktor Croatia Recordsa, Siniša Škarica i Dušan Vesić, autori knjige „Bjelo Dugme“ i Brian Rašić, ugledni fotograf čije fotografije prate rad grupe. Svaki na svoj način ispričali su kratku istoriju grupe, prisećajući se detalja i uspomena vezanih za rad sa grupom.

bijelo dugme konferencija

Moja ljubav prema muzici i fotografiji se sjedinjuje u jedan bend, a to je ‘Bijelo Dugme’ koje je zasigurno najznačajniji bend u muzičkoj istoriji naših prostora“ rekao je Brian Rašić i tim rečima zatvorio konferenciju.

Na koktelu koji je usledio posle konferencije gosti su uživali u muzičkom programu. Nastupio je bend „Camera Darling“ izvodeći najveće hitove grupe „Bijelo Dugme“, a podršku su im dali Tijana Dapčević, Natali Dizdar i Zijo Valentino.

Poznate ličnosti su uživale proslavljajući u čast „dugmića“, a među njima Kornelije Kovač, Milić Vukašinović, Viktorija, Marina Perazić, Duda Marković, Voja Nedeljković, Suzana Mančić, Nevena Božović, Aleksandar Filipović, Natalija Dević, Monika Romić, Duška Jovanić, Firči, Vesna da Vinča i mnogi drugi.

Zijo Valentino

Aleksandar Filipovic

Duska Jovanic i Goga Grubjesic

Kornelije Kovac

Nebojsa i Dragana Grncarski

Nevena Bozovic

Robert i Sandra Coban

Tijana i Milan Dapcevic

Bijelo dugme – Box set deluxe po prvi put objedinjuje svih devet studijskih albuma na novom 180-gramskom vinylu, uz bonus singl „Top/Ove ću noći naći blues“ (od čije objave je takođe prošlo 40 godina ). Ovo limitirano, luksuzno izdanje obogaćeno je i knjigom Bijelo dugme, koju potpisuju dobri poznavaoci benda, sarasnici i prijatelji, poznavaoci pop kulture i rocka posebno, Siniša Škarica i Dušan Vesić.

Podršku promociji pružili su Tiki drink, Audi, Amstel, Ballantine’s i Stamevski.

Tagovi: