Kad se Café Doncafé pretvori u umetnički atelje…

by | maj 26, 2017

Doncafe je juče novinarima i influenserima priredila veoma zanimljivo poslepodne, u kafeteriji Café Doncafé u BIG Fashion centru. Prvo su nas, u samom pozivu, iznenadili kad su napisali da je prevoz organizovan, iako nas je čekao put od samo nekoliko autobuskih stanica. Međutim, ko od nas ne voli da bude “pažen i mažen”, a okupljanje na dogovorenom mestu i iščekivanje mini buseva, stvara osećaj kao da negde putujemo, a ko to ne voli.


Novo iznenađenje nas je čekalo u samom kafeu… Svi smo imali priliku da nas nacrta jedan od tri angažovana umetnika (ili svo troje), a da se onda taj crtež nađe na Doncafé „šolji za poneti“ kojz smo – poneli, da bismo se hvalili prijateljima. Odlično smo se zabavljali dok su nas crtali Ana Babić, poznatija pod pseudonimom Škrabac, grafički dizajner Branko Jovanović i karikaturista Zoran Tovirc.

Olivera Jokić, Zoran Tovirac i Zoran Štetin

Kad dođete u Café Doncafé ništa nije logičnije nego da popijete savršenu kafu i to u ambijentu gde svaki detalj “miriše” na kafu. Dobro, nismo ostali smo na kafi, jer i ovaj – baš kao i Café Doncafé u Ušću – na meniju ima veoma ukusne salate i sendviče, a tu su i odlični kolači (mnogo puta provereno :)). No, kafa je početak svih priča u ovom kafeu, koji radi svakog dana od deset ujutru do deset uveče. Neretko se te priče nastavljaju u kolima, kancelarijama, na fakultetima, jer mnogi u – već pominjanjanim “šoljama za poneti” – nose svoju “kafu za kasnije”.

Tagovi: