Konferencija „Moja Kravica Food Talk“ okupila gastronomske eksperte regiona

by | jun 15, 2015

foodtalk-naslovna-2

Završena je treća po redu konferencija „Moja Kravica FoodTalk koja je na Ribarskom ostrvu, kraj Novog Sada, okupila ljubitelje i poznavaoce hrane i vina, hedoniste i gurmane. Ceo region uz podršku gostiju iz Velike Britanije i Amerike okupio se na najvećoj regionalnoj konferenciji o hrani čiji su učesnici najbolji kuvari, vinari, gastro-blogeri i poznate ličnosti. Posetioci su pored specijaliteta gostujućih kuvara iz inostranstva uživali u specijalitetima domaćica iz cele Vojvodine.

foodtalk-naslovna

U toku dana svi prisutni su imali priliku da slušaju zanimljive panele u konferencijskoj sali dok su se napolju održavale kulinarske i vinske prezentacije. Čuveni šef Kris Viliams, američki kuvar i vlasnik restorana Lucille’s u Hjustonu bio je samo jedan od prezentera čije su specijalitete probali posetioci.U sali su se publici pretstavili najpoznatiji hrvatski gastro-ekspert Rene Bakalović koji je publiku upoznao sa nekoliko mladih kulinarskih zvezda regiona kao i neke od legendi ove branše.

foodtalk-igor-mandic

Poznati zagrebački književnik Igor Mandić je govorio o svojoj bračnoj kuhinji, a posebnu pažnju je privukao panel o glutenu koji je za neke pojam pomodarstva dok se drugi bore sa svojom netolerancijom. Ovogodišnja konferencija „Moja Kravica FoodTalk“ bila je inspirisana temom „Hrana na mreži “ pa su se tako prisutnima obratili najpoznatiji gastro blogeri iz regiona.

foodtalk-robert-coban

Spomen zbirka Pavla Beljanskog je izložila deset reprodukcija na temu hrane koje su se takođe mogle pogledati u sklopu digitalne aplikacije koju je premijerno publika prelistala izvan galerijskog prostora.

Udruženje Bač u srcu Bačke tradicionalno je organizovalo kićenje šokačke, bačke i bunjevačke mlade. Ovaj perfomans podržava multikulturalnost koja se neguje u Vojvodini.

foodtalk-bacic-alimpic

Pred muzički program novinari i gosti iz regiona su uživali u vožnji Dunavom u sklopu koje su mogli da vide lepote sremske obale i Petrovaradinske tvrđave.

DSC_2066

DSC_2094

DSC_2011

Na kraju dana grupa „Frajle“ i frontmen grupe „Love Hunters“, Milan Mumin održali su mini koncert u sklopu koga su premijerno, uživo izveli svoj duet. Kraj konferencije su ulepšali zvuci najboljih taburaša sa „Tamburica festa“ .

DSC_1656

Generalni pokrovitelj konferencije je Moja Kravica Kuhinjica kompanije „Imlek“ sa proizvodima – sitan sir, pavlaka za kuvanje i slatka pavlaka.

foodtalk-duska-mira

foodtalk-2

Partneri konferencije su : Veterinarski zavod Subotica, Laguna, Ribella, Hleb i kifle, Ford, Dijamant, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Turistička organizacija Novog Sada.

Zvanična voda konferencije je „Mivela“, pivo „Carlsberg“, vozilo „Ford“ i vino „Vinarija Kovačević“.

foodtalk-zajedno

Na „Moja Kravica Food Talk“ konferenciji gosti i učesnici su bili : Jelena Blečić, Mihailo Bukvić,  Tanja Pujin, Suzana Mančić, Cile i Beba Marinković, Mirjana Bobić Mojsilović, Ksenija Mijatović, Tanja Banjanin, Jelena Bačić Alimpić, Srna Lango, Đorđe Pavlov i mnogi drugi.

DSC_0997

DSC_0999

DSC_1004

DSC_1073

DSC_1096

DSC_1294

DSC_1313

DSC_1343

DSC_1358

DSC_1370

DSC_1414

DSC_1517

DSC_1546

DSC_1560

DSC_1565

DSC_1624

DSC_1638

DSC_1653

DSC_1704

DSC_1720

DSC_1850

DSC_1861

11427012_838651889521993_4419392768201314948_n

10481604_838654252855090_8973660636663618172_n

10364213_838652746188574_4747156468410782324_n

11062807_838652202855295_2186703637485518984_n

11401242_838653982855117_5019093325587854506_n

11403406_838653976188451_8641629848330024810_n

11407182_838653599521822_3194139765582388067_n

Detaljan prenos konferencije i sve fotografije pronađite OVDE

Tagovi: