Tajna mladolike kože: Ovo je ključni antiejdžing sastojak koji obavezno treba da uvrstite u rutinu nege

by | jun 22, 2022
ključni antiejdžing sastojak

Pronašli smo proizvod koji sadrži ključni antiejdžing sastojak – u najkvalitetnijoj formi i u kombinaciji sa drugim aktivnim sastojcima za maksimalan učinak!   

Lepota i zdravlje za Herba Svet

Naš najveći organ je koža. Svakoga minuta u njoj se obnavlja oko 40.000 ćelija. Ona nas štiti od povreda, zračenja i omogućava stabilnu telesnu temperaturu, ali kako starimo, tako slabe i njene funkcije, kao što su zadržavanje vlage, cirkulacija, lučenje sebuma, odbacivanje mrtvih ćelija i njihova obnova. Rezultat toga su opuštena koža, neujednačeni ten i bore, naročito oko očiju i usana.

Članak se nastavlja posle reklama

Zbog čega naša koža stari

Jedrost i elastičnost kože umnogome zavisi od kvaliteta našeg ekstracelularnog matriksa, želatinoznog materijala koga sačinjavaju polisaharidi i proteini. Njihovi graditelji su fibroblasti koji podržavaju kompleksnu strukturu ispod površine kože u obliku mreže vlakana kolagena i elastina, a koji ne bi mogli da se održe bez polisaharida među kojima je najvažnija hijaluronska kiselina, i peptida, lanaca aminokiselina koje grade proteine. Peptidi, osim što podržavaju strukturu naše kože, deluju i kao štit od upala i infekcija. Brojne moderne studije potvrdile su značaj peptida koji čak imaju moć da uništavaju ćelije melanoma. Peptidi nas štite od štetnog UV zračenja, ali i sprečavaju dehidrataciju putem sinteze hijaluronske kiseline.

Članak se nastavlja posle reklama

Ključni antiejdžing sastojak su…

Danas znamo da peptidi imaju moć da pospeše regulaciju sebuma, utiču na zadržavanje vlage unutar kože i njenu elastičnost, ublaže znake fotostarenja, opuštenost i bore. Jednom rečju – peptidi su tajna mladolike kože. Vođen tom idejom, stručni tim laboratorije Herba Sveta kreirao je Botomix Serum. Uz visoku koncentraciju dobro odabranih i izbalansiranih peptida i najkvalitetniju hijaluronsku kiselinu, ovaj serum sadrži i ekstrakte 8 lekovitih biljaka i 24-karatno zlato koji daju momentalno vidljivo dejstvo.

Članak se nastavlja posle reklama

Evo zašto je Botomix Serum tako moćan u borbi protiv znakova starenja

Među peptidima u Botomix Serumu izdvajaju se argirelin, fragment SNAP-25 posebnog supstrata toksina botulinum nama poznatog kao botoks, i SYN-AKE, peptid čija složena aktivnost oponaša efekat supstance zmijskog otrova. SYN-AKE se zasniva na patentiranom mehanizmu koji imitira lanac esencijalne aminokiseline Waglerin-1 i ima efekat sličan botoksu. Kontrolisana ispitivanja efekta ovog peptida potvrdila su da on značajno doprinosi smanjenju dubokih mimičkih (ekspresivnih) bora i zaustavlja njihovo napredovanje, čime „zamrzava“ vreme na našem licu.

Pročitajte i… Devi kozmetika: Siguran put do mladalačke kože u zrelim godinama

Uz peptide Botomix Serum sadrži i najkvalitetniju hijaluronsku kiselinu, Hyaluronic acid – CUBE 3™, biotehnološki fragmenat natrijum hijaluronata širokog spektra, koja brzo prodire u kožu i daje snažan efekat liftinga, poboljšava elastičnost, ujednačenost i tonus kože. Zahvaljujući botaničkoj mešavini ekstrakata uve, crnog sleza, jagorčevine, virka, matičnjaka, hajdučke trave, bokvice i nevena, koža postaje ne samo jedrija i mladolikija već i jača, otpornija i zdravija.

Članak se nastavlja posle reklama

Svi elementi ovog visokokvalitetnog seruma daju momentalni efekat koji traje 24 sata. Serum je pogodan i za najosetljiviju kožu, ne sadrži štetne materije, ne izaziva alergije, a savremeno pakovanje koje ne dozvoljava kontakt s vazduhom omogućava dugotrajni kvalitet i svežinu.

Članak se nastavlja posle reklama

Više o Botomix Serumu saznajte ovde.

PR, Shutterstock