Patike koje su izašle iz mode: 6 modela kojih treba da se rešite pre prolećne sezone

by | februar 12, 2023
patike koje su izašle iz mode

I dalje grešimo i biramo staromodne modele, zato izdvajamo patike koje su izašle iz mode kako bismo ih se konačno otarasili.

Patike su prešle dug put da postanu deo ženske obuće. U početku su to bile samo patike na štiklu kako bi žene i dalje izgledale elegantno ali onda su rodne granice počele da se brišu, pa sada često ni ne postoji razlika između muških i ženskih modela. Ipak, neke patike su zaista izašle iz trenda i treba da zaboravimo na njih.

Patike koje su izašle iz mode: 6 modela kojih treba da se rešite

Patike na štiklu

Patike na štiklu su bile prinudan model obuće u XX veku kada su devojke morale da izgledaju uredno i ženstveno. One su odavno izašle iz mode, ali pre nekoliko godina smo ih ponovo videli na poznatim ličnostima – dizajneri su odlučili da se vrate u istoriju. Ipak, moderne devojke besprekornog ukusa nisu bile spremne da ih ponovo nose.

Članak se nastavlja posle reklama

Patike koje su izašle iz mode: sa cirkonima i draguljima

Ove godine zaista želimo više slavlja i sjaja, ali prepustimo ih večernjem kodeksu oblačenja. Patike bi trebale biti u minimalističkom stilu i univerzalne da mmogu lako da se kombinuju sa svakodnevnom garderobom. Odaberite modele koji će se savršeno uklopiti uz farmerke, ali i opuštenu haljinu.

Članak se nastavlja posle reklama

Patike na čičak

Patike sa čičak trakom 2023. godine su dozvoljene samo u dečijem garderoberu. Takvi modeli neće odgovarati odraslim devojkama i ženama – odmah će odavati nedostatak stila. Izaberite sportske cipele isključivo na vezivanje, jer je ovo najmoderniji klasik koji će uvek biti tražen i prihvatljiv. Osim toga, mašne na patikama izgledaju ženstveno.

Članak se nastavlja posle reklama

Patike koje su izašle iz mode: Patike sa krznom

U zimskoj sezoni, na zvezdama i modnim pistama smo primetili patike sa krznom, ali takav dekor na patikama izgleda smešno i neukusno. Ako ne možete da se rastanete sa sportskim cipelama čak ni po hladnoći, pogledajte modele sa prevrnutom kožom.

Članak se nastavlja posle reklama

Srebrne i zlatne patike

Zlatna i srebrna postale su najpopularnije boje ove zime, jer smo se za Novu godinu oblačili u blistave majice i haljine i plesale u sandalama sa metalik efektom. Samo ovaj stil nije najbolji izbor za patike. Sjajne sportske cipele će izgledati staromodno i neukusno, jer su bile aktuelne sredinom 2010-ih. Ako želite da se izdvojite, dajte prednost monohromatskim modelima jarkoroze, crvene, zelene nijanse.

Članak se nastavlja posle reklama

Patike sa širokim pertlama

Široke pertle izgledaju glomazno na stopalu i takođe čine da deluju deblje. Umesto toga, dodajte tanke pertle u boji da skrente pažnju na patike. Isprobajte, na primer, snežnobele patike sa svetlozelenim ili jarkorozim pertlama.

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Miljana Momirovićgrinvalds/GettyImagesPlus