Strauss Adriatic obeležio Internacionalni dan kafe!

by | 2 oktobra, 2018

I ove godine kompanija Strauss Adriatic, deo Strauss Coffee-ja, pridružila se globalnoj proslavi Internacionalnog dana kafe. Širom planete, 01. oktobar bio je posvećen ženama u kafi, njihovom doprinosu kroz ceo proces – od zrna do šoljice. Žene su bitan činilac u lancu proizvodnje kafe, a opet samo 15% svih farmi na svetu poseduju žene, dok čak 70% žena u industriji kafe radi u polju.

Zbog toga je jedan od važniji projekata kompanije Strauss Coffee „Više od šoljice“, program zahvaljujući kome već godinama, u osam zemalja sveta, podržava i osnažuje žene u kafi.
Kao deo tog programa, ulaganja u plantaže kojima upravljaju žene, nastala je i Doncafe Single Origin Honduras, premium arabika. Svim potrošačima koji su juče posetili neki od prodajnih objekata u kojima je bila promocija, na poklon su dobili pakovanje baš te Doncafe kafe. Ovaj simbolični poklon u ime svih dama koje svakodnevno učestvuju u procesu kafe, od proizvodnje do pripreme, bio je i podsetnik svih svih žena koliko je njihov doprinos industriji kafe veliki, i koliko još veći može biti uz pomoć projekata poput Strauss Coffee- jevog „Više od šoljice“.

Ovom inicijativom podržava žene proizvođače kafe kroz investicije u opremu, lokalne obuke, kupovine sirove kafe, i na taj način daje mali doprinos unapređenju života tih žena i njihovih zajednica. Iza svake šoljice savršene kafe u kojoj svakodnevno uživamo, stoji i veliki broj žena. One svojom posvećenošću i znanjem naše uživanje čine posebnim. Sve ih je više i među baristima. Sve veći broj dama prenosi nam strast pravljenja savršenog espressa i otkriva tajne 5M, neophodnih za vrhunsku šoljicu ovog napitka. Baristkinje Cafe Doncafe-a su juče tokom promocije u Cafe Doncafe-u u T.C Ušće i T.C. Big, još jednom pokazale zašto su žene u kafi toliko važne.
Uživajte u svojoj Doncafe kafi!

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.