Tableti, plejeri, mobilni telefoni: Kako gedžeti utiču na vašu lepotu?

by | avgust 25, 2015
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Ukoliko ste jedna od 50% žena, koja će se radije odreći dobrog seksa nego svog mobilnog telefona, onda vam saopštavamo da ste osoba koja je svakodnevno izložena mnogim negativnim hi-tech uticajima.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Članak se nastavlja posle reklama

Ovi gedžeti kako ih danas popularno zovemo, u koju spadaju mobilni telefoni, plejeri, tableti, mogu narušiti vašu lepotu, a da toga niste ni svesni. Akne, nedovoljno sna, ispucali nokti, suva kosa, samo su neki od problema koje ova moderna tehnologija uzrokuje. U nastavku vam donosimo nekoliko rešenja kako da izbegnete nepovoljne uticaje koji nastaju usled prekomernog korišćenja modernih gedžeta.

Ekran kao ogledalo

Ukoliko provodite puno vremena pred kompjuterskim ekranom, čini vam se kao da je ono postalo vaše drugo ja ili pak vaše ogledalo… Ma, istina, ni pred ogledalom ne provodite toliko vremena kao pred ekranom… Kako biste sprečili pogrbljenost i sačuvali vid donosimo vam jedno brzo i jednostavno rešenje…

Članak se nastavlja posle reklama

Rešenje: Obavezno podesite ekran u visini očiju tako da kada sedite za stolom budete ispravljeni. Dok sedite, radite male vežbice za istezanje kičme i obavezno istežite vrat kružnim pokretima glave. Radite ovo koliko god vam prija..

„Prljavi“ razgovori

Članak se nastavlja posle reklama

Istraživanja su pokazala da 93% testiranih mobilnih telefona na sebi sadrži bakterije. Obzirom na to, koliko često koristimo naš telefon, mobilni uvek držimo na području obraza i linija brade, gde se najčešće javljaju bubuljice. Ovo definitivno pogoršava stanje kože.

Rešenje: Čistite telefon svakodnevno sa alkoholom ili tonikom, tako ćete sprečiti pojavu bakterija na vašem licu.

Članak se nastavlja posle reklama

Nastavak teksta potražite na sledećoj strani

Članak se nastavlja posle reklama
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Touch screen

Ekrani na dodir su zaista praktični za survovanje po Internetu , ali da li ste ikada pomislili, koliko puta dnevno uhvatite kvaku, gelender, pritisnete dugme u lftu, pa posle toga dodirnete svoj telefon? Sigurno ne perete ruke svaki čas… A taj ekran ubrzo završi na vašem licu?

Članak se nastavlja posle reklama

Rešenje: Da vas ne bi zavaravali za ovu „boljku“ i nemamo neko specifično rešenje, osim da vas posavetujemo da malo ređe dirate svoj mobilni, posle svih dodirnutih stvari u vašem okruženju.. Ili pak, perite ruke malo češće nego obično…

Surfovanje u krevetu

Sigurno pred spavanje, surfujete na Internetu i gledate ko vam je lajkovao slike na vašem fejsbuk profilu. Upravo ta jaka svetlost, koja direktno upire u vaše lice šalje mozgu signal da ne mora da proizvodi melatonin, hormon koji kontroliše san jer se on obično aktivira u mraku. Nedostatak sna vodi do prekomernog lučenja adrenalina što može imati negativan uticaj na stanje vaše kože.

Članak se nastavlja posle reklama

Rešenje: Sve ove blještave uređaje ne unosite u vašu spavaću sobu! Ali ako baš ne možete da se iskontrolišete skinite Flux mobilnu aplikaciju koja automatski smanjuje svetlo na ekranu kada je vreme za spavanje.

Kako gedžeti i kućni aparati utiču na gojaznost

Tagovi: