Uvek je pravo vreme za antiage negu

Starenje kože, pa samim tim i stvaranje bora, jeste neminovnost, ali zahvaljujući ogromnom napretku nauke, danas postoje brojni načini koji će taj proces usporiti. Da bismo od svega što nam je na raspolaganju odabrali ono što je za nas najbolje, a i da bismo odabrano na pravi način koristili – nužan je savet stručnjaka. Zatražili smo ga od doktorke Jasmine Lalošević, specijaliste za naučni antiejdžing i vlasnice Ordinacije za regenerativnu medicinu i Centra „AestheticMed Lalošević“.

Dr Jasmina Lalošević

Mnoge devojke se pitaju kada je pravo vreme za početak antiage nege?
Kao što vodimo računa o svom zdravlju, ishrani, fizičkim i mentalnim aktivnostima tako treba voditi računa i o svom izgledu. Pravilna nega je ključ lepog izgleda zadovoljne žene u njenim odraslim godinama, ali se njene osnove stiču još u detinjustvu. Zbog toga su dragoceni saveti, koje nam mame daju dok smo još devojčice.

Članak se nastavlja posle reklama

Znamo da sve žene „stare” različito?
Proces starenja se, zaista, ne odvija ni istim tempom, ni na isti način kod različitih žena. Uvek moramo uzeti u obzir hronološku i biološku starost, koje se ne poklapaju baš uvek. Upravo zato ženama savetujem da se konsultuju sa stručnjakom za antiejdžing. Ipak, naučnici se slažu da su promene na koži različite u različitim životnom dobima (hronološko starenje), pa su zato potrebe žena u tridesetim drugačije nego u četrdesetim ili pedesetim godinama.

U čemu se to prvenstveno ogleda?
Dok je koža mlada jedra je i zategnuta, proizvodi količine hijalurona koji joj daje volumen i jedrinu, proivode se mlada kolagenska vlakna, koja koži daju čvrstinu i elastičnost. U tridesetim sve to počinje polako da se menja, dok su četrdesete i godine koje slede vreme da, ukoliko dotle niste, počnete sa antiejdž tretmanima.

Šta najčešće zabrinjava vaše pacijente koji dolaze po savet za borbu protv bora?
Dva najčešća pitanja odnose se na opuštenost tonusa kože i pojavu bora smejalica. U prvom slučaju, pacijenti imaju utisak kao da im koža lica klizi na dole, iako nemaju vidljive bore. U drugom slučaju, bore se primećuju samo kada se smeju, ali su žene zabrinute da se ne prodube. Treba znati da je koža oko očiju veoma tanka i delikatna za tretiranje. Revitalift Laser krema je dala veoma dobre rezultate u praksi u fazi pojavljivanja bora. Botoks tretman na primer, sprečava dinamičke bore i nastajanje trajnih bora, ali čak ni tada nije dovoljno samo to. Potrebna je adekvatna nega, u svakom slučaju, a to se može postići samo pravilnim odabirom kreme.

Članak se nastavlja posle reklama

REVITALIFT LASER, NEGA PROTIV BORA KOJA SE USUĐUJE DA SE SUPROTSTAVI TRETMANU LASEROM

Naučnici L’Oréal Paris laboratorija kreirali su negu protiv bora sa trostrukim efektom: umanjuje bore, učvršćuje kožu i preoblikuje konture lica. Zahvaljujući formuli sa viskom koncentracijom hijaluronkse kiseline i pro-xylana, ova nega protiv starenja kože pokazuje da „radikalne mere” nisu uvek rešenje i da postoji svakodnevna rutina u nezi kože koja pomaže ublažavanju tragova starenja. Hijaluronska kiselina deluje u dubljim slojevima kože i smanjuje dubinu bora, dok pro-xylan poboljšava proces regeneracije tkiva i stimuliše sintezu kolagena.

Članak se nastavlja posle reklama