Vodič za leto 2023: Kako da isplanirate nezaboravno letovanje?

by | februar 3, 2023
leto 2023

Leto 2023. će stići brže nego što mislite, pa je sada pravo vreme da isplanirate ceo odmor. Mi ćemo vam u tome pomoći.

Uz malo istraživanja i planiranja budžeta, planiranje putovanja vam zapravo može dati osećaj olakšanja i kontrole što odlazak na odmor čini mnogo zabavnijim. Dakle, evo sedam koraka za planiranje putovanja sa budžetom.

Leto 2023- kako isplanirati odmor?

Budžet za putovanje

Ovo je najvažniji korak i uticaće na ostatak vašeg procesa planiranja odmora. Odredite koliko želite da potrošite na sve, od hotela i benzina do suvenira i obroka. Ne mora to da bude tona novca – postoji mnogo načina da se isplanira pristupačan odmor.

Članak se nastavlja posle reklama

Možete koristiti moj spisak o budžetu za odmor da planirate svaku kategoriju. Dok planirate, ako odlučite da je nešto preskupo, zamenite ili precrtajte sa liste.

Leto 2023 i izbor lokacija

Na površini, ovo može izgledati kao najlakši (i najzabavniji) deo vašeg planiranja. Ali evo nekoliko pitanja koja treba da postavite:

  • Koje destinacije se uklapaju u moj budžet?
  • Da li moja destinacija utiče na to da li je planiram sam ili angažujem turističkog agenta?
  • Hoću li voziti ili iči drugim prevozom (autobus, voz, avion)?

Pristupačniji letovi i datumi

Dok planirate svoje putovanje, znajte da su određena doba godine jeftinija za putovanje od drugih. Svi znaju da će letovi biti skuplji oko praznika, ali postoji mnogo drugih faktora koji određuju koliko ćete platiti za taj let ili hotel. Istražite, poigrajte se sa datumima i odlučite koliko dana možete sebi priuštiti da budete tamo. Stavio sam svojih 10 najboljih hakova za rezervacije putovanja u ovaj video:

Članak se nastavlja posle reklama

Potražite ponude za leto 2023.

Možete pronaći web stranice širom interneta koje će vam pomoći da postignete ponude za hotele, karte za zabavni park, putovanja avionom i tako dalje. Uverite se da tražite povoljne cene nakon što odredite budžet – iz dva razloga. Prvo, kada znate gde idete i koliko želite da potrošite, moći ćete da tražite određene uštede. Drugo, veliki je moralni podsticaj kada vidite da ste pod budžetom kada nađete dogovor.

Proverite dokumenta

Pre odlazak na putovanje, proverite datume isteka pasoša, lične karte, vozačke dozvole i drugih dokumenata koji će vam možda biti potrebni.

Članak se nastavlja posle reklama

Počnite da štedite

Evo gde se guma susreće sa putem! Radeći i uštedajući novac sada, nećete morati da se bavite plaćanjima ili kamatnim stopama na kreditne kartice nakon što dođete kući. Koristite svoje putovanje kao motivaciju kada radite u duploj smeni ili radite kao slobodnjak. Odštampajte sliku svog odredišta ili je sačuvajte kao ekran telefona kao podsetnik na ono čemu radite.

Kreirajte svoj odmor

Dok štedite za svoje putovanje, takođe možete početi da planirate u koje dane ćete i koje aktivnosti obavljati. Koje izlete, obilaske i razgledanje ćete raditi? Koje rezervacije treba da napravite unapred? Ako jednog dana mnogo razgledare, da li ćete sledećeg dana malo odmoriti i opustiti se? Zabavno je rezervisati neke stvari unapred.

Članak se nastavlja posle reklama

Uživajte u putovanju

Ništa nije gore nego platiti godišnji odmor mesecima nakon što se završi. Ali ako preduzmete ove korake za planiranje odmora i budžet aunapred, izbeći ćete tu glavobolju. Onda, kada ste na putovanju, živite ga! Opustite se i uživajte.

Ovih sedam koraka će osigurati da vas računi za odmor ne prate kući mnogo nakon letovanja. Razlog zašto više ljudi ne planira na ovaj način je taj što žele trenutno zadovoljstvo. Žele da uživaju sada i brinu kako da plate kasnije. To dovodi do prekomerne potrošnje i stvara stres i kajanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Odmor treba da bude zabavan, a ne stresan. Zato osmislite budžet i napravite plan!

Lepota i zdravljeseb_ra/iStock/Getty Images Plus via Getty Images