Za snagu i aktivan dan

by | jul 7, 2016

Proteini mleka, posle proteina jaja, imaju najveću biološku vrednost i oni naše mišiće čine zdravim i jakim. Proteini mleka sastoje se od bitnih esencijalnih aminokiselina, koje organizam ne može sam da stvara, zbog čega ih moramo unositi putem hrane. Pored svog prirodnog, visokog sadržaja proteina, postoje mlečni proizvodi sa dodatkom proteina koji u potpunosti zadovoljavaju potrebe dnevnog unosa. Upravo ovakve proizvode lansirala je kompanija Imlek, koja je prepoznala potrebu tržišta za mlečnim proizvodima obogaćenim proteinima. Brend Balans+ donosi nam nove proteinske proizvode, jogurt, čoko šejk i kiselo mleko. Ovi proizvodi imaji povećan sadržaj 100% prirodnih mlečnih proteina u odnosu na ostale mlečne proizvode, čime značajno doprinose normalnom funkcionisanju mišića, njihovoj regeneraciji i izgradnji.

Foto: PR

Foto: PR

Balans+ Protein jogurt sadrži 10 grama 100% mlečnog proteina u porciji 250g za svakodnevnu izbalansiranu proteinsku ishranu, kao i vlakna za aktivan metabolizam, ali i 0% mlečne masti, što je od velike važnosti za sve sportiste i rekreativce. Imajući u vidu da je zaslađen prirodnim šećerom dekstrozom, koja doprinosi oporavku, ali i pruža energiju nakon fizičke aktivnosti, Balans+ Protein čoko šejk predstavlja idealan napitak za sportiste posle treninga. Ovaj proizvod sadrži 12g 100% mlečnog proteina u porciji od 200ml i kompleks od 5 vitamina (A, B1, B3, B6 i E), kao i kalcijum koji doprinosi normalnoj mišićnoj funkciji. Balans+ Protein kiselo mleko sadrži 6 grama 100% mlečnog proteina u porciji od 150g koji blagotvorno utiču na svakodnevnu izbalansiranu proteinsku ishranu i aktivan metabolizam.

Preporučeni dnevni unos proteina iznosi 0,9 grama po kilogramu telesne mase. Uz nove Balans+ Protein mlečne proizvode, svaki sportista i rekreativac, ali i svi aktivni ljudi koji troše snagu na veliki broj obaveza u toku dana, moći će da imaju svoju pojačanu dnevnu dozu proteina, koja će im obezbediti neometano funkcionisanje i izbalansiranu proteinsku ishranu. Pored novih Balans+ Protein proizvoda, ne treba zaboraviti i standardne Balans+ proizvode, koji predstavljaju idealne funkcionalne proizvode za koje je klinički dokazano da regulišu probavu.

Tagovi: