Bubuljice mogu da budu posledica neke od ovih pet navika

by | 13 juna, 2017

Uprkos brojnim preparatima koje koristite, bubuljice nikako ne nestaju s vašeg lica? Uzrok tome mogle bi da budu neke stvari koje na vas i vašu kožu utiču svakodnevno, a koje jednostavno ignorišete. Pre nego što se predate u borbi sa problematičnom kožom, zapitajte se da li imate neku ovih navika…

Foto: Pixabay

Koristite proizvode za stilizovanje kose

Ako vam kosa često dodiruje lice, a puna je raznih proizvoda za stilizovanje, možda upravo to izaziva vaše bubuljice.

Ne čistite ekran mobilnog telefona

Mobilni telefon bacate u prljavu torbu i dirate ga prstima punim bacila, a zatim ekran prislanjate uz lice? Mislimo da je ovde sve jasno…

Koristite antiejdž ili prirodne kreme

Mladi ljudi koji koriste agresivne antiejdž kreme ponekad od njih mogu da dobiju bubuljice, baš kao i oni koji veruju „samo u prirodno“ i zatim reaguju na određene biljke. Sve kreme prvo isprobajte na koži, a ako nemete posebnih problema, uvek je dobro držati se blagih, hidratantnih krema koje neće izazvati bubuljice, a ni nastanak bora.

Kućni ljubimac

Možda na ovo nikad niste ni pomislili, ali ako se često mazite sa svojim psom ili mačkom ili spavate prislonjeni uz dlaku ljubimca, upravo zbog toga možete imati probleme s kožom. Iako se mačke čiste same, a psa kupate vi, to ne znači da na njihovoj dlaci nema bakterija.

Koristite previše preparata za negu

Morate da imate baš svaki losion, tonik, kremu, serum, gel i emulziju za lice i još ih, pritom, koristite u isto vreme… Preterano tretiranje kože kozmetičkim preparatima nikad nije dobra ideja. Držite se osnova – čišćenja i hidratacije, i vaše lice će se uskoro vratiti u normalu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.