5 glavnih mejkap trendova za jesen/zimu 2022-2023.

by | oktobar 2, 2022
5 glavnih mejkap trendova za jesenzimu

Ovo je 5 glavnih mejkap trendova za jesen/zimu koje vredi detaljnije pogledati u ovom trenutku – otkrivamo vam u nastavku. 

Upečatljiv pokazatelj trendova narednih sezona su Nedelje mode, uglavnom Milano i Pariz. I mi smo, kao i uvek, uspeli da zavirimo koja će šminka biti aktuelna u jesen i zimu.

5 glavnih mejkap trendova za jesen/zimu 2022-2023.

Koža

Pre svega, obratite pažnju na trend poslednjih nekoliko godina – čista, nezagušena, blistava koža. Louis Vuitton, Stella McCartnei, Valentino i mnogi drugi dizajneri pokazali su blistavu, ispunjenu „čistu“ kožu na svojim modelima, što svakako ukazuje da će trend i dalje biti popularan.

Usne

U trendu će biti sve prirodne nijanse, efekat usana netaknutih karminom, ili kao da je na njih nanet providni balzam. Akcenti na usnama su takođe u modi. Tom Ford, Calvin Luo, Lanvin, Ferrari pokazuju crvene, crne, ljubičaste, vruće plave i ružičaste opcije koje privlače pažnju.

Povratak mat šminke: Uputstvo za postizanje klasičnog mejkapa ove jeseni!

5 glavnih mejkap trendova za jesen/zimu- rumenilo

Nežne romantične nijanse rumenila daju nam osećaj topline i ženstvenosti. Stoga, prirodna blistava koža u kombinaciji sa prirodnom nijansom usana može biti dopunjena prirodnom breskvom, mekim ružičastim obrazima, kao što su to učinili, na primer, Channel, Louis Vuitton…

Oči

Ovde, kako kažu, idemo z jedne krajnosti u drugu. U novoj sezoni to je izgleda: ili uopšte ne obraćamo pažnju na oči, koristeći samo maskaru, a ponekad i bez nje, ili oči učinimo toliko sjajnim da sva pažnja upućena ka njima.

Ako govorimo o akcentima, onda to mogu biti crne ili tamno sive dimljene oči kao što su Versace i Sportmaks, ili mogu biti obojene, na primer, ljubičaste i plave opcije, kao Undercover, Lanvin i Valentino. Elementi iznad glave takođe izgledaju veoma neobično i moderno: mali kamenčići, staklene perle…

Naravno, ove opcije se mogu uzeti u obzir samo za zabavu ili poseban kod za oblačenje. Strelice, ali prilično prefinjene, ne idu nikuda, Moschino je živopisan primer toga.

5 glavnih mejkap trendova za jesen/zimu- obrve

Pošto smo već saznali da će prirodnost biti glavni trend sezone jesen/zima 2022-2023, onda bi obrve trebalo da izgledaju što prirodnije, blago, ali ne preterano pahuljaste, uz jednostavne nijanse koje odgovaraju boji kose. Po obliku, mogu čak da podsećaju na dečačke, bez oštrih nabora.

I takođe ističemo trend koji se neće svideti svima – izbeljene obrve. Vrlo kontroverzna pojava, ali zato su trendovi, da ne bi ostali kod nas dugo.

Lepota i zdravljeASashka/iStock/Getty Images Plus via Getty Images