Anti-age makeup trikovi: Podmlađene za samo 10 minuta!

by | oktobar 15, 2022
Anti-age makeup trikovi

Ovi anti-age makeup trikovi pomoći će da vaše oči izgledaju mlado i izražajno, čak i kada propustili nekoliko sati dragocenog sna?

Lice retko laže. Gledajući u svoje oči uvek možete reći da li ste propustili nekoliko sati sna ili ste plakali sinoć. Sa godinama se na ovom području pojavljuju bore i natečenost, te se produbljuju tamni krugovi ispod očiju. Sa ovim promenama je bolje da se nosite na kompleksan način, preispitujući svoj pogled na negu i istovremeno savladavajući nove tehnike šminkanja.

Anti-age makeup trikovi

Ako želite da izgledate mlađe i energičnije, onda je od velike važnosti kako oblikujete oči. Koristeći senke za oči, ajlajner i maskaru u pravim količinama i u pravo vreme, možete učiniti znake starenja malo manje uočljivim (ili samo prikriti posledice nedostatka sna). Evo četiri tajne šminke koje će vam pomoći da izgledate sveže i mlado u nedelju, ponedeljak i bilo koji drugi dan.

Članak se nastavlja posle reklama

Svetle senke na spoljašnjem kapku

Izaberite svetlije senke umesto tamnih zadimljenih nijansi i nanesite ih na unutrašnji donji kapak. Lagani naglasak na unutrašnjem uglu oka učiniće izgled svetlijim, svežijim i mlađim, dodajući licu dubinu i energiju. Nanesite svetlu nijansu mat ili svetlucave senke na unutrašnji ugao, donju liniju trepavica u spoljašnji ugao i na unutrašnji kapak. Dodajte maskaru i oblikujte obrve kako bi izgledale šire i gušće. Ovo će otvoriti ceo look. Bolje je da ne koristite tamne senke (ili ih stavite jednim pokretom na spoljašnji ugao oka da biste imitirali senku trepavica, ali ne više).

Anti-age makeup trikovi- Crni ajlajner i svetle senke

Članak se nastavlja posle reklama

Poravnajte unutrašnji gornji kapak crnom olovkom za oči i nanesite nude nijansu na donju unutrašnju ivicu kapka kako biste izgled učinili definisanijim i mladalačkim. Ovo će „probuditi oči“ zbog jasne geometrije i prirodnog kontrasta. Crni ajlajner će učiniti beonjače svetlijim, a goli ton ispod će učiniti izgled svežim, mladim i prirodnim. Ovaj trik protiv starenja vešto koristi Amal Clooney.

Mešajte senke za oči

Članak se nastavlja posle reklama

Napravite mladalačkiju i podignutu konturu očiju pomoću senki srednje dubine, mešajući ih sa spoljnim naborima očiju. Konturisanje daje očima dubinu i definiciju, čineći ih većim, svetlijim i savršeno konturišu linije na najkomplementarniji način. Ne zaboravite da linije treba da budu uzlazne i gledaju gore. Koristite jednu boju kao pozadinu, a zatim potamnite od početka gornjeg kapka do spoljašnjeg ugla. Senke mogu da budu svetlucave ako su guste, a ne biserne (biserni sjaj će samo naglasiti bore ako ih imate). Uzmite primer od Diane Kruger.

Anti-age makeup trikovi- strelice i maskara na gornjem kapku

Članak se nastavlja posle reklama

Linija gornjeg kapka može se naglasiti delikatnim strelicama. U isto vreme, maskaru treba da nanesete samo na gornje trepavice, kako ne biste opterećivali donji kapak i ostavili oko „otvoreno“. Naglašavajući spoljašnji ugao oka, učinićete oči podignutim i otvorenijim, a lice – mladim. Ova tehnika dobro funkcioniše za Oliviju Wilde, koja ima prilično tanku i osetljivu kožu.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Anti-age tajne zvezda: Evo koje čuvene dame lepo stare i kako im to polazi za rukom!

Lepota i zdravljeCarlos Alvarez / Stringer via Getty Entertainment; Pascal Le Segretain / Staff via Getty Entertainment; Amy Sussman / Staff via Getty Entertainment