Antiage šminka za dame starije od 50: Ovi trikovi ublažavaju izgled bora

by | 6 avgusta, 2023
antiage šminka

Činjenica je da pogrešan izbor proizvoda naglašava bore zbog čega izgledate starije. Zato vam donosimo savete kako da vaša antiage šminka bude bez greške.

Istina je da je manje zapravo više. Ako se previše trudite da sakrijete znakove starenja, koristite težak buder sa visokom pokrivnom moći, mat završnice i jarke nijanse ruževa, vaše lice može vizuelno dobiti nekoliko godina više.

Ipak, otkrivamo vam savete za besprekornu šminku i mladalački izgled tena.

Antiage šminka za dame starije od 50: Ovi trikovi ublažavaju izgled bora

Blistava podloga za šminku

Nema potrebe reći da je ključ besprekorne šminke dobra rutina nege kože. Dakle, započnite od detaljnog čišćenja lica, pilinga i hidratacije. Pre samog šminkanja nanesite i hidratantnnu kremu lagane teksture. Nakon što u potpunosti upije, možete naneti prajmer za šminku sa blistavom završnicom koja će pružiti koži taj mladalački sjaj.

Antiage šminka: Puder i korektor

Činjenica je da se bore ne mogu potpuno sakriti, zato se ne trudite previše jer ćete samo privući više pažnje na njih. Da biste ujednačili ten, nanesite lagani puder uz pomoć vlažnog blendera ili četke za puder.

Kada je u pitanju korektor, koncentrišite se na podočnjake i unutrašnje uglove očiju kako biste prekrili tamne krugove. Nijansa bi trebalo da bude slična vašoj boji kože ali šminkeri predlažu nijansu ili dve toplije kako biste bili sigurni da ne izgledate suviše bledo. Ako je ten suviše ujednačen, možete izgledati starije.

Bronzer ističe jagodice

Zatim dolazi bronzer – i to ne samo za obraze. Osim da istaknete jagodice, bronzer možete naneti ispod linije vilice kako biste joj pružili vizuelni efekat podizanja, niz bočne strane nosa i uz ivicu kose. Potražite završnicu koja u sebi sadrži suptilan sjaj.

Antiage šminka: Ne preskačite rumenilo

Osmeh dok nanosite rumenilo dugo se navodi kao univerzalna, isprobana tehnika, ali ona nije toliko efikasna kada je u pitanju anti-age šminka. Umesto samo na jagodice, rumenilo nanesite na njihov vrh i izblendajte prema unutrašnjem delu lica. Što se tiče nijanse, najbolje ćete je odrediti prema svojoj boji kože kada se zacrveni.

Istaknite oči

Da biste vizuelno postigli antiage efekat protiv bora, želite da istaknete oči i učinite da izgledaju što veće. Prvi koraj je uvijanje trepavica uz pomoć uvijača, počevši od samog korena. Zatim nanesite maskaru na gornje i donje trepavice. Na kraju možete naneti senku za oči u spoljašnji ugao kapka i blendati prema unutrašnjem uglu, tako da boja postepeno postane svetlija.

Fokus na prirodne obrve

Prvo, fokusirajte se na to da obrve budu prirodno pune. Želite da sačuvate svaku dlačicu obrva koju imate, umesto da ih prečupate. Da biste popunili praznine koristite preciznu olovku uz pomoć koje ćete iscrtati nove dlačice. Senke za obrve često izgledaju veštački, posebno ako imate r.

I za kraj: karmin

Kako starite, usne mogu postati asimetrične. Možete uravnotežiti izgled usana koristeći olovku za usne u nijansi vaših usana, ali bolje. Potražite kremastu formulu olovke za usne koja klizi i lako se nanosi. Da bi se stvorila simetrija, iscrtajte četiri linije iz svakog od uglova prema centru donje usne ili Kupidonovom luku. Nanesite ruž na isti način, a zatim koristite četkicu za usne da malo ujednačite ivice za mekši izgled. Mat ili kremasti ruž – izbor je na vama. Proverite koja završnica vam najbolje pristaje.
I voila!
Miljana MomirovićJon Kopaloff / Stringer/GettyImagesEntertainment, Tim P. Whitby / Stringer/GettyImagesEntertainment