Bakarni makeup zbog kojeg će se svi okretati za vama! Evo kako iskopirati ovaj trend sezone!

by | april 4, 2023
Bakarni makeup

S vremena na vreme naiđemo na trend šminke koji svima dobro stoji. Jedan takav trend je i bakarni makeup.

Sa raznim nijansama i završnim obradama, bakar odmah osvetljava oči i podiže kapke jednim potezom. Bakar izgleda predivno, kako sam tako i u pratnji neutralnih, poput bogatih smeđih i toplih ružičastih tonova.

Da bismo vam dali svežu inspiraciju da preuzmete ovu sparno nijansu, sakupili smo neke od naših omiljenih izgleda bakarnih lookova sa društvenih mreža.

Članak se nastavlja posle reklama

Bakarni makeup trend

Šarena bakarna senka


Bakar se dobro slaže sa drugima, kao što se vidi u ovom višebojnom izgledu senki koje karakteriše hrabar potez bakra preko kapaka. Takođe volimo božanski kontrast između bakra i tamnoplavog ajlajnera. Bakar je veoma raznovrsna boja i može da se koristi u metalnim i nemetalnim tonovima. Kao što vidite, metalne završne obrade su zapanjujuće na kapcima.

Intenzivni bakarni kapci i sjajne usne

Članak se nastavlja posle reklama

Jedan potez blistave, svetlucave bakarne nijanse na kapcima je sve što je potrebno da podignete svoj izgled šminke. Naslojavanje bakarnih senki za dimenziju i dubinu varijacije podtona je najvažnije kada se stvara intenzivniji izgled bakarnih senki. Što više slojeva, to je intenzivnija boja—i bolje se ističe senka.

Bakarni makeup- Lepo i neutralno

Članak se nastavlja posle reklama

Pošto bakar dolazi u mnogim završnim obradama, moguće je nositi prirodnu verziju ove boje za svakodnevni izgled šminke. Lagano pomešan preko kapaka, ovaj svetli ton bakra dobro se poigrava sa istaknutom kožom, oblikovanim obrvama i izvajanim jagodicama.

Slojevito

Članak se nastavlja posle reklama

Raslojavanje bakrenih tonova je odličan način da se stvori dramatično oko. Odaberite bakar sa podtonom koji odgovara vašem tonu kože i boji očiju. Dublji ton se nanosi da bi se stvorila dimenzija, a zatim svetlucaviji koji se spušta do donje linije trepavica kako bi se ceo look povezao.  Završite sa nekoliko slojeva maskare za povećanje volumena.

Što smelije, to bolje

Članak se nastavlja posle reklama

Bakar izgleda još bolje kada se nosi hrabro, a metalik završna obrada ove svetle bakarne senke izaziva pažnju na najbolji način.

Gde ima dima…

Članak se nastavlja posle reklama

Ovaj dramatičan izgled karakteriše metalik bakarna senka primenjena u sredini kapaka, pomešana u pregib sa crnom da bi se stvorio dimljeni efekat. Metali ponekad mogu biti zastrašujući, ali raslojavanjem daju fantastičan look.

Bakarni makeup- glamur je u modi

Bakarna senka može biti divno glamurozna, kao što je prikazano na ovom svetlucavom, zadimljenom izgledu sa intenzivnom crnom postavom i trepavicama. Da biste kopirali ovaj look, nanesite senku dok ne postignete željenu pigmentaciju, a zatim koristite kremastu, vodootpornu postavu da poravnate gornji i donji deo linije trepavica i vodenu liniju da dodate više drame.  Završite izgled sa parom veštačkih trepavica da bi vam oči zaista iskočile.

Članak se nastavlja posle reklama

Sofisticirani dim

Još jedan primer zašto je bakar odličan izbor za kreiranje zadimljenih očiju, ovaj izgled je zakačen na našoj inspiracionoj tabli događaja. Da biste dobili izgled, pomešajte bakarnu senku na gornji i donji deo očiju. Zatim nanesite crnu tečnu podlogu na sredinu kapka, proširivši je prema spolja radi definicije.

Slojevitost

Članak se nastavlja posle reklama

Svetli bakarni tonovi slojeviti na kapcima sa dubljim nijansama u pregibu spajaju ovo višedimenzionalnu bakarnu senku. Paleta senki sa nekoliko bakarnih nijansi je idealna kada ponovo kreirate ovaj look.

Zlatni bakarni makeup

Mešanje mekog zlata i bakra za svetlucavi izgled senke je pravi potez, kao što se vidi ovde.

 

Lepota i zdravljeinarik/iStock/Getty Images Plus via Getty Images