Facelifting šminka za dame 30+: Evo kako da izgledate mlađe, uz pomoć mejkapa!

by | septembar 4, 2022
Facelifting šminka

Facelifting šminka je sve popularniji trend, a ukoliko imate 30+ godina, na pravom ste mestu. Otkrivamo vam kako da, uz pomoć mejkapa, izgledate mlađe!

Želja da budemo lepi i negovani s godinama postaje sve jača. Na sreću, svaka devojka ima priliku da uz pomoć nekoliko jednostavnih mejkap trikova poveća svoju lepotu te da ona bude izražajnija.

Ipak, ne zaboravite na činjenicu da mejkap koji koristimo u 20-ima jednostavno ne odgovara kada napunimo 30. Šminkeri kažu da u ovom uzrastu treba ipak da posvetimo malo više pažnje samoj tehnici šminkanja.

Facelifting šminka

Za početak, veoma je važno odabrati prave preparate za dnevnu rutinu nege. Tekstura treba da odgovara vašem tipu kože, da se koristi u malim količinama i  da bude prikladna podloga za šminku. Važno je da odvojite vreme da napravite masku za lice i dodatno pripremite kožu za šminkanje.

Baza pre pudera će ujednačiti ten.Ovaj alat savršeno priprema kožu za nanošenje pudera, popunjava i maskira pore, kao i duboke i fine bore.

Zatim se naoružajte dobrom podlogom. Glavna greška kod 30+ devojaka  je nanošenje gustih pudera u nadi da će uspeti da zamaskira pigmentaciju i bore. Ipak, teške podloge će ih učiniti uočljivijim i naglasiti godine, ili će čak dodati još nekoliko godina. Zato birajte podlogu lagane teksture, jer što je sloj tanji, to će se manje primećivati na licu. Pre nanošenja, šminkeri savetuju zagrevanje kreme u rukama, jer će tako na koži biti delikatniji i prirodniji.

Pređimo na najvažniju stvar – maskiranje krugova ispod očiju. Ovde ne možete bez korektora. Kod većine devojaka, sa godinama, pojavljuju se podočnjaci ispod očiju, a krvni sudovi postaju sve uočljiviji. Korektor stavite barem u predelu šupljine između mosta nosa i ugla oka. Odmah ćete primetiti razliku. Vaš pogled će biti osvežen. Ispod očiju se može naneti još malo korektora laganim tapkanjem. Veoma je važno da ne preterujete sa proizvodom.

Vredi napomenuti da sa godinama, nijansa kože ispod očiju prirodno potamni, a svetli iznad njih. Zbog toga je vredno primeniti korektor ne samo ispod očiju za maskiranje podočnjaka, već i na samim kapcima. Ne zaboravite da zasenčite proizvod u uglovima očiju – jer je koža tu veoma svetla.

Da biste osvežili lice i dali mu mladalački izgled, na obraze nanesite rumenilo prirodnih nijansi, ali je bolje da zauvek zaboravite na sivo-braon boje, kako starite. Obrazi treba da budu roze ili boje breskve – upravo ti tonovi daju licu zdravu nijansu.

Šminka očiju

Facelifting šminka očiju podrazumeva da nanesete senke samo na gornji kapak. Bolje je ne naglašavati donji kapak – to će otežati izgled, otkriti bore i učiniti ten manje svežim. Izaberite smeđe ili kafene nijanse sa delikatnim podtonom – izgledaće mlađe. A ako želite da vam oči još više sijaju, naoružajte se senkama sa gliterima.

Olovkom podvucite sluzokožu oka i spoljašnji ugao. Nanesite svetlucave senke na centar pokretnog kapka, a mat senke na pregib očnih kapaka i na spoljašnji ugao .

A da biste naglasili oči, možete da razradite konturu među trepavicama, samo izaberite smeđu, a ne crnu olovku, jer će tada mejkap izgledati skladnije.

Obavezno naglasite obrve – ovo će vizuelno podmladiti lice. Dlačice koje nedostaju nacrtajte olovkom, a sam oblik se može napraviti pomoću posebnih paleta za obrve.

Šminkeri savetuju da prvo nanesete balzam ili koristite hidratantni ruž koji neće naglasiti bore, već će ih popuniti. Današnji sjajevi će pomoći da se „popune“ usne – možete koristiti čak i one s gliterima.

Veoma je važno zapamtiti da će previše jasne obrve, suvo rumenilo, suvi korektori i guste tonske teksture naglasiti bore i dodati vam godine.

Kako podići spuštene kapke: Face fitness, mejkap trikovi… Brza rešenja nadohvat ruke!

Lepota i zdravljeChristopher Robbins/iStock/Getty Images Plus via Getty Images