Filmske usne: Novi makeup trend koji pomaže da se dobije trajni rezultat i uzbudljiv efekat na licu!

by | avgust 3, 2023
filmske usne

Trendovi boje ruževa se stalno menjaju, ali promene se mogu odnositi i na metode primene samog kozmetičkog proizvoda. Evo šta su filmske usne. 

Šminka za usne vam omogućava da mnogo eksperimentišete: neki biraju prozirni sjaj kao opciju za pobedu, drugi biraju svetlucavi ili mat karmin, dok se drugi ograničavaju na jednostavnu higijenu. Takvo obilje proizvoda otvara prostor za stvaranje raznih slika, a različite tehnike nanošenja ruževa pomažu u tome.

Trebalo bi shvatiti da šminka za usne daleko od uvek podrazumeva jasan obris i šminkanje gustim slojem karmina. Možete dobiti spektakularnu i još zavodljiviju sliku uz pomoć druge tehnike, koja se na webu naziva „filmske usne“. Uprkos rastućoj popularnosti ove tehnike među zvezdama, izvođenje takve šminke neće predstavljati nikakav problem.

Članak se nastavlja posle reklama

Šta su filmske usne?

Po pravilu, devojke radije biraju jasne linije i smele boje za posebne situacije, a za svakodnevni izgled često traže nešto mirnije. Međutim, ne žele svi da hodaju sa nude“ usnama, pa šminkerka Kat James iz Malibua savetuje devojkama da bolje pogledaju trend filmskih usnana.

Ova tehnika je stekla popularnost nakon što je Kat objavila video na društvenim mrežama, u kojem pretplatnicima govori kako da stvore nešto slično na svojim usnama. Devojka je objasnila naziv  činjenicom da je svojevremeno primetila takvu tehniku šminkanja na slici Keire Knightley iz filma „Ponos i predrasude“. Šminkerka uverava da će takav ležeran efekat sveže poljubljenih usana.

Svrha ove tehnike je postizanje bestežinskog providnog premaza koji neće privući svu pažnju na sebe i, kao što je često slučaj, postati najsjajniji deo šminke. Umesto toga, Kat garantuje prirodnu nijansu, kao da je devojka upravo koristila piling za usne ili dugi poljubac sa svojim ljubavnikom. Ali ako u ovim slučajevima blago crvenilo traje nekoliko minuta, onda će kino usne postići takav efekat za ceo dan.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako postići ovaj look?

U videu koji ima preko dva miliona pregleda, Kat otkriva da je potreban samo jedan proizvod da bi se napravila kino-usna. Šminkerka se odlučila za bogat crveni ruž, koji je više puta prinela usnama, ne klizeći preko njih, već jednostavno utiskivajući. Zatim je žena prstom pažljivo zasenčila nastale crvene „žigove“, što je premaz učinilo što prirodnijim.

Kat je savetovala da hrabro izabere nijansu koja će biti nekoliko tonova tamnija od prirodne boje usana. Takođe je preporučila uzimanje ruževa sa mat završnom obradom, bez sjaja i sjajnog efekta. Istovremeno je istakla važnost eksperimentisanja i potrage za svojom idealnom verzijom filmskih usana.

Članak se nastavlja posle reklama
@saiebeauty Very much here for “movie lips” 🫦 @Kat James #movielips #lipstickhack #saiebeauty ♬ original sound – Saie


Šminkeri iz celog sveta brzo su pokupili novi trend i počeli da primenjuju ovu tehniku u svom radu. Osim toga, kino usne su prilično nežna tehnika koja ne isušuje usne, što ih čini pogodnim za upotrebu u hladnom zimskom vremenu. Takođe vam omogućava da ne brinete o stanju karmina nakon jela i da ne trčite hitno da ga ispravite.

Lepota i zdravljeLightFieldStudios/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi: