Kada se stavlja prajmer: Mejkap rutina je postala malo drugačija

by | jun 18, 2022
kada se stavlja prajmer

Kada se stavlja prajmer nedoumica je koja već neko vreme muči mejkap umetnike, ali i sve dame koje ga koriste. Mi smo odlučili da konačno saznamo prave odgovore.

Većina nas trudi se da što manje komplikuje svoju mejkap rutinu, naročito u danima kada idemo na posao i nemamo baš vremena da se satima šminkamo. I baš u tim trenucima, ili zaboravljamo na prajmer ili ga nanosimo isključivo kada nam je cilj da nam šminka što duže stoji.

Dosad, prajmer je služio kao baza i dobio je reputaciju da matira kožu, te se naročito savetuje damama s masnijom kožom i problematičnom T zonom. Ipak, sve ovo se odnedavno promenilo.

Kada se stavlja prajmer?

Istraživajući ovaj fenomen, naišli smo na mejkap rutinu dama iz Azije koje prajmer nose svaki dan, čak i kada ne nanose puder, rumenilo, bronzere i druge mejkap proizvode.

Sam prajmer ima svrhu da spreči da štetne materije mejkap proizvoda prodru u kožu, a uz to, čini da mejkap duže traje.

Budući da štiti kožu od štetnih faktora, to je i glavni razlog zašto ga azijske žene toliko vole. Mejkap eksperti savetuju da koristimo prajmere koji ne sadrže silikon i koji imaju sastojke koji štite kožu, uključujući i SPF faktor. Najbolji su dakle oni napravljeni na prirodnoj bazi.

A kako se nanosi prajmer, otkrijte u videu u nastavku.

lepotaizdravlje.rsdeniskomarov/iStock/Getty Images Plus via Getty