Kakav je make up popularan u Americi – Pročitajte šta kaže šminkerka Mina Abramović

by | 19 februara, 2020
lepota sminka

Mina Abramović naša poznata šminkerka već dve godine živi i radi u Americi, u Los Anđelesu. Na njenoj stolici za šminkanje sedele su mnoge poznate dame Holivuda. Kakve su njihove navike i kakvi trendovi vladaju, koliko se razlikuju u odnosu na naše make up navike Mina je otkrila u kratkom javljanju iz SAD-a.

U odnosu na naše poznate ličnosti ono što se može videti na crvenom tepihu u Americi, bar što se šminke tiče, je dosta apstraktnije.

– U poređenju s našim poznatim ličnostima, ovde na crvenom tepihu možemo da vidimo apstraktinije načine šminkanja, a neretko je inspiracija TV serija “Euforija”. Naravno, Meril Strip se neće tako našminkati, ali mlade glumice poput Lusi Bojnton vole da eksperimentišu – rekla je Mina Abramović.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lucy Boynton Updates (@lucysboynton) дана

Ajlajneri inspirisani šezdesetim godinama 20. veka

Ono što je ove godine jako popularno su make up look-ovi sa dodacima malih kristala, koji se stavljaju na kapke, na donje kapke, na arkade…

– Vrlo su moderni i ajlajneri inspirisani šezdesetim godinama XX veka, ali i apstraktan dizajn ajlajnera, što znači da kad se izvuče običan ajlajner sa strane može da se doda još jedna linija, da se ona povuče u prevoju kapka, da se naprave samo dve-tri crtice na kapku – otkriva poznata pančevka na radu u Americi.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mina Abramovic (@abramovicm) дана

Neke boje još uvek nisu izašle iz mode

A što se pomenutih ajlajnera tiče, u modi su i dalje prošlogodišnje boje koje su lansirali Mark Džejkobs i Dior.

– I dalje su u modi ajlajneri u boji, koje su prošle godine lansirali MarkDžejkobs i Dior. Lepo se kombinuju sa crnim ajlajnerom i to tako da on bude osnova, a da se ovi u boji stave u unutrašnji ili spoljni ugao oka. Naravno, mogu da se nose i samostalno, a kad se odaberu prave nijanse divno ističu boju očiju – kaže Mina Abramović uz napomenu da ljubičasti i crveni ajlajneri potencirju svaku boju očiju, dok su plavi i zeleni tu da naglase braon oči.

– Ljubičasti, ciklama i crveni potenciraju svaku boju očiju, dok plavi i zeleni fino naglašavaju braon oči. Ne dopada mi se kad se uz plave oči nosi plavi ajlajner, a to važi i za kombinaciju zelenog ajlajnera i zelenih očiju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Virginie Carmen Lola (@virginie.pineda) дана

Povratak i u osamdesete

Trenutno je u Americi trend blagi modni povratak u osamdesete, bar što se tiče obrva i njihovog tretmana.

– Blagi modni povratak u osamdesete je doneo čupave obrve. Zavaljujući tome na tržištu imamo dva veoma popularna proizvoda – browsoap i brown silk, mada taj efekat može da se postigne bilo kojim glicerinskim sapunom – otkriva male tajne zanata naša šminkerka.

Najčešće greške koje pravite prilikom iscrtavanja obrva 

Kada su u pitanju olovke za usta u modu se vraćaju tamnije boje, što je kako tvrdi Mina Abramović, najvidljivije kod muzičke dive Dženifer Lopez.

Kad sam počela da šminkam bilo je moderno da olovka za usta bude tamnija od karmina, pa je to postalo greh, a sada se vraća umodu. Na neki način, ta tamna olovka i svetliji karmin, a preko njega sjaj postali su zaštitni znak make upa Džej Lo – kaže Mina Abramović za namojnacin #instam uz napomenu da su neki detalji i dalje aktuelni i ne izlaze iz trenda.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Telemundo (@telemundo) дана

Aktuelan je sjajan izgled lica

– I dalje je aktuelan sjajan izgled lica, pa samim tim i hajlajteri raznih oblika – od tečnih do presovanih. Reklo bi se što sjajnije to bolje. Ovde vrlo često čujem „nemoj mnogo pudera“. Insistiraju na jako, jako prirodnom tenu, što mi se dopada. Mnogo pudera, na fotografijama može da izgleda lepo, ali van studija su mnogo bolje nežnije varijante – zaključila je naša poznata šminkerka Mina Abramović.

Foto: Guliver/Getty